ΠΑΡΑ-THEMA

Ο Έκτορας από τη Λεμεσό, είναι ένας ΛΕΒΕΝΤΗΣ και αυθεντικός Κύπριος!

Ο Έκτορας από τη Λεμεσό, είναι ένας ΛΕΒΕΝΤΗΣ και αυθεντικός Κύπριος!

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα, ξεκίνησα έκτακτα από την Πάφο με κατεύθυνση προς τον Αγρό και μου συνέβη κάτι πολύ άσχημο, που τελικά μου έφτιαξε τη μέρα!

Ήταν σχεδόν τρείς στα ξημερώματα και βρισκόμουν στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας. Μόλις έστριψα αριστερά για να κατευθυνθώ προς Αγρό, το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου μου με πρόδωσε και έμεινα στην άκρη του δρόμου με αναμμένα τα φώτα κινδύνου, τα λεγόμενα «τέσσερα».

Πριν προλάβουν να περάσουν 2 λεπτά το πρώτο όχημα που πέρασε δίπλα μου σταμάτησε. Για να είμαι ειλικρινής αδυνατούσα να το πιστέψω. Από το όχημα κατέβηκε ένας χαμογελαστός νεαρός, γύρω στα 23 και ήρθε στο παράθυρό μου:

«Είσαι καλά φίλε μου; Τι έγινε;», με ρώτησε με ειλικρινές ενδιαφέρον.

«Δεν έχω ιδέα», απάντησα  «το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν κινείται το αυτοκίνητο».

Αμέσως προσφέρθηκε να σπρώξει το αυτοκίνητο, για να το πάρουμε σε ασφαλές σημείο και ακολούθως επέμενε να με πάει στο σπίτι μου.

Του εξήγησα ότι δεν χρειάζεται και αφού τον ευχαρίστησα θερμά, τον αποχαιρέτησα. Τελευταία στιγμή ρώτησα το όνομά του: «Έκτορας, φίλε μου». «Έκτορα μου, είμαι ο Αντρέας. Να ‘σαι πάντα καλά, λεβέντη μου!»

Η χαρά που ένιωσα που συνάντησα τέτοιον άνθρωπο στην Κύπρο του σήμερα και μάλιστα νεαρό, δεν περιγράφεται!

Δεν ήμουν ποτέ αναίσθητος, θα βοηθούσα οποιονδήποτε με την πρώτη ευκαιρία.  Τώρα όμως δεν πρόκειται να το σκεφτώ ποτέ δεύτερη φορά. Και δεν πρέπει κανένας να γυρίζει την πλάτη όταν μπορεί να βοηθήσει.

Γιατί αυτό αρμόζει στους Κυπρίους. Έχουμε μεγάλη καρδιά αλλά σιγά-σιγά το ξεχνάμε..

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top