ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσσωμος ο κυπριακός πολιτικός χώρος, πενθεί για τον Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

Σύσσωμος ο κυπριακός πολιτικός χώρος, πενθεί για τον Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

Ο θάνατος του Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι σήμανε το χαμό ενός πραγματικού φίλου φια το νησί μας και ενός από τους λίγους που πρόσφεραν βοήθεια ανιδιοτελώς και από ειλικρινές ενδιαφέρον.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν προς την Ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ και στον πρέσβη της Αιγύπτου στη Λευκωσία, Hussein Abdelkarim Tantawy Mubarak οι ηγέτες των ε/κ και τ/κ πολιτικών κομμάτων για το θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Σλοβακίας την οποία υπογράφει η πρέσβειρα Οξάνα Τομόβα, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δικοινοτικής συνάντησης στο Λήδρα Πάλας στις 24 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες και οι αντιπρόσωποι των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων αποφάσισαν να εκφράσουν την εκτίμησή τους προς τον Μπούτρος Μπούτος Γκάλι, πρώην Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Αιγύπτου και πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Ο Μπούτρος Γκάλι απεβίωσε στις 21 Φεβρουαρίου.

«Ο κ. Μπούτρος Γκάλι θεωρείτο μεγάλος υποστηρικτής της επανένωσης του νησιού και πραγματικός φίλος όλων των Κυπρίων», αναφέρουν στις επιστολές τους προς την κ. Μπάτενχαϊμ και τον πρέσβη της Αιγύπτου και εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top