ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έδωσαν τα χέρια» Αργεντινή και πιστωτές

«Έδωσαν τα χέρια» Αργεντινή και πιστωτές

Κατέληξαν σε συμφωνία τερματίζοντας την 15ετή διένεξή τους.

Η νέα φιλική προς τις χρηματαγορές κυβέρνηση της Αργεντινής κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία με τους κυριότερους πιστωτές της για καταβολή $4,65 δισεκατομμυρίων, δίνοντας τέρμα σε μια διένεξη των δύο πλευρών που διήρκεσε 15 χρόνια, κάτι που ανοίγει την πόρτα για τη χώρα της Νότιας Αμερικής για να ξεφύγει από την οικονομική απομόνωση.

Ο διορισμένος από το δικαστήριο μεσολαβητής Daniel Pollack δήλωσε στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα ότι η καταρχήν συμφωνία προνοεί όπως το Μπουένος Άιρες "εξοφλήσει όλες τις αξιώσεις" των ταμείων NML Capital, Aurelius Capital Management και δύο άλλων επενδυτικών ταμείων που κατέχουν μακροπρόθεσμα ομόλογα της χώρας.

Ο κ. Pollack δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πληρωμή θα πρέπει να καταβληθεί σε μετρητά, σε "πράσινα δολάρια Αμερικής” μέχρι τις 14 Απριλίου ή ολόκληρη η συμφωνία "τερματίζεται".

Αργότερα τη Δευτέρα, ο Υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Alfonso Prat-Gay είχε δηλώσει ότι το Μπουένος Άιρες θα καταβάλει το 75% της αξίας των ομολόγων ή συνολικά περίπου $6,5 δισεκατομμύρια.

Η συμφωνία υλοποιεί την υπόσχεση του Προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο, να αποτρέψει την άρνηση της προκατόχου του Cristina Kirchner να διαπραγματευτεί με τα επενδυτικά ταμεία καθώς έβλεπε την απαίτηση των ταμείων ως προσπάθεια να πλήξουν την χρεοκοπημένη χώρα της.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρέτισε τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την ως "σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση επιστροφή της Αργεντινής στις χρηματοπιστωτικές αγορές και αποκατάσταση της οικονομικής της κατάστασης".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top