ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ - «Την πυροβόλησα τρεις φορές στο στήθος, με κτύπησε με κάλυμμα καλάθου»

ΛΑΡΝΑΚΑ - «Την πυροβόλησα τρεις φορές στο στήθος, με κτύπησε με κάλυμμα καλάθου»

Αμετανόητος για το έγκλημα ο 80χρονος Γιάγκος Κατσαρής.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Παρασκευή (04/03) διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Γιάγκου Κατσαρή, 80 χρόνων από τα Περβόλια για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης, παράνομης μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και παράνομης μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 3 Μαρτίου 2016 στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ και με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του θύματος είπε στην Αστυνομία πως ενώ η ίδια βρισκόταν μέσα στο σπίτι άκουσε το θύμα και τον ύποπτο να λογομαχούν έξω από αυτό.

Πρόσθεσε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε ένα πυροβολισμό, βγήκε έξω και είδε το θύμα στο έδαφος, στο σημείο όπου εντοπίστηκε από την Αστυνομία και τον ύποπτο να στέκεται από πάνω της κρατώντας στο χέρι του ένα πιστόλι. Στη συνέχεια είδε τον 80χρονο να πυροβολεί το θύμα ακόμη δύο φορές.

Η Αστυνομία απέκλεισε τη σκηνή η οποία εξετάστηκε επιστημονικά και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Επίσης παραλήφθηκε και το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε από τον ύποπτο.

Δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας το αυτοκίνητο του υπόπτου ερευνήθηκε και εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 14 σφαίρες πυροβόλου όπλου.

Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχεται την διάπραξη των αδικημάτων, ενώ με δικαστικό ένταλμα σύλληψης συνελήφθηκε και όταν του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο αυτός απάντησε «αφού παραδέχομαι ότι έκαμα το έγκλημα».

Στη συνέχεια ο ύποπτος προέβη σε υποδείξεις σκηνών υποδεικνύοντας το σημείο όπου πυροβόλησε το θύμα. Ο 80χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και έγιναν δειγματοληψίες από τα χέρια του για σκοπούς εντοπισμού πυρίτιδας. 

Ο ύποπτος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι πήγε στο σπίτι του θύματος και επειδή η 77χρονη δεν τον ήθελε να πηγαίνει εκεί, του επιτέθηκε και τον κτύπησε με κάλυμμα καλάθου, με αποτέλεσμα αυτός να θυμώσει, να ανασύρει περίστροφο από την τσέπη του και να την πυροβολήσει τρεις φορές στο στήθος.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο και αναμένεται να ληφθούν 40 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, από τους νοσηλευτές και άλλο ιατρικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θύμα και από γείτονες του θύματος και του υπόπτου.

Ακόμα θα σταλεί μεγάλος αριθμός τεκμηρίων στην Εγκληματολογική Υπηρεσία του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο Κρατικό Χημείο και στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας. Επίσης ο ύποπτος θα εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ερωτηθείς από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου εάν φέρει ένσταση στην κράτηση του ο Γιάγκος Κατσαρής απάντησε ότι δεν συμφωνούσε με την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.

Ο εξεταστής της υπόθεσης διευκρίνισε ότι μετά τις έρευνες της Αστυνομίας εάν προκύψει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν ευσταθεί τότε θα απαγγελθούν στον 80χρονο άλλες κατηγορίες.

Τελικά το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησης εναντίον του υπόπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φόνος Περβόλια: Παράνομο το όπλο του Κατσαρή - Πρώην μαία η Ζωή

Φονικό Περβόλια: Συνελήφθη ο Κατσαρής – Ο λόγος που σκότωσε την γυναίκα του (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Φόνος Περβόλια: Το άδοξο τέλος του ζεύγους Κατσαρή

Φόνος στα Περβόλια – Νεκρή γυναίκα

 

Tags:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top