ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή φόρου με 11 μήνες καθυστέρηση!

Επιστροφή φόρου με 11 μήνες καθυστέρηση!

Το κράτος βιάζεται να εισπράξει τους φόρους, αλλά ολιγωρεί στην έγκαιρη καταβολή των επιστροφών φόρου.

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Με καθυστέρηση 11 μηνών  θα γίνει η επιστροφή φόρου για το 2014 σε όλους τους δικαιούχους μισθωτούς, ενώ από φέτος σταματάει η αποστολή έντυπων φορολογικών δηλώσεων σε όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή δεν ανταποκρίνονται.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η προϊστάμενη της Μονάδας Σχεδιασμού, Διαχείρισης Φορολογικών Δηλώσεων και Πληρωμών του Τμήματος Φορολογίας, Ρεβέκκα Μενελάου, είπε ότι «οι πληρωμές στους δικαιούχους αναμένεται να γίνουν μετά από δύο μήνες», οπότε και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν οι δοκιμές που άρχισαν στο πρόγραμμα που ετοίμασε το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Επιστροφές τον Μάϊο

Αυτόματα με το σύστημα θα γίνουν οι επιστροφές φόρων μέσω εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων. Τα ποσά που θα επιστραφούν θα φέρουν και τον νόμιμο τόκο που θα του αναλογεί στο διάστημα των μηνών που υπήρξε καθυστέρηση.

Στην περίπτωση όσων φορολογούμενων υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις εντύπως, η επιστροφή φόρου έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ για αυτούς που τις υπέβαλαν ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet, έπρεπε να είχε γίνει εντός Οκτωβρίου.

Μέχρι Απρίλιο οι δηλώσεις σε έντυπη μορφή, μέχρι Ιούλιο μέσω TaxisNet

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση για το 2015 σε έντυπη μορφή μέχρι τέλος Απριλίου το αργότερο, ενώ προθεσμία μέχρι και το τέλος Ιουλίου θα έχουν όσοι επιλέξουν να υποβάλουν  τη δήλωσή τους στο TaxisNet, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του πριν από το τέλος Μαρτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top