ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράτυπη μετάθεση λειτουργού Υπ. Εμπορίου – Συγγενής με υψηλόβαθμο στέλεχος κόμματος!

Παράτυπη μετάθεση λειτουργού Υπ. Εμπορίου – Συγγενής με υψηλόβαθμο στέλεχος κόμματος!

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού πήρε παράτυπα μετάθεση στα… μέτρα του και συγκεκριμένα στη Λάρνακα όπου διαμένει.

Η όλη υπόθεση, όμως, έχει και μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρο. Ο εν λόγω λειτουργός είναι στενός συγγενής με κορυφαίο στέλεχος κόμματος.

Η πιο πάνω υπόθεση καταγγέλθηκε από την  βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου στην συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου (08/03) ενώπιον του Υπουργού, Γιώργου Λακκοτρύπη.

Βάσει των όσων ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου, ο εν λόγω λειτουργός που ήταν υπεύθυνος συντονιστής κλάδου του υπουργείου, μετατέθηκε από τη Λευκωσία στη Λάρνακα παίρνοντας θέση επαρχιακού, τη στιγμή που είχε κλίμακα Α13+2.

Με απλά λόγια, με βάση το μισθολογικό του στάτους, δεν αιτιολογείτο η μετάθεσή του. Αν η κλίμακά του ήταν μέχρι Α11, τότε δεν θα υπήρχε θέμα.

Στην αδυναμία του υπουργού να τοποθετηθεί  (δήλωσε πως δεν ξέρει κάτι σχετικό) πήρε το λόγο ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου, Στέλιος Χειμώνας, αναφέροντας πως γνωρίζει την περίπτωση.

Συγκεκριμένα, είπε πως όταν γινόταν η μετάθεση του εν λόγω λειτουργού στη Λάρνακα η κλίμακά του ήταν Α11. Εξήγησε πως η κλίμακά του ανέβηκε μετά από δικαστική δικαίωση του εν λόγω λειτουργού. «Δεν τον φέρναμε πίσω στη Λευκωσία για 5 μήνες που απομένουν μέχρι την αφυπηρέτησή του» πρόσθεσε ο κ. Χειμώνας.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επανήλθε διατυπώνοντας νέο ερώτημα. «Αν δεν ήταν συγγενής γνωστού πολιτικού προσώπου, δεν θα τον μεταθέτατε πίσω στη Λευκωσία;» διερωτήθηκε.

Ερώτηση που έμεινε αναπάντητη.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top