ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αναστασιάδης: «Πράξη απαράδεκτη και υπονομευτική, οι αποκλύψεις Σιζόπουλου»!

Νίκος Αναστασιάδης:  «Πράξη απαράδεκτη και υπονομευτική, οι αποκλύψεις Σιζόπουλου»!

Ως πράξη απαράδεκτη και υπονομευτική, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη δημοσιοποίηση απόρρητων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο σε διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Σε γραπτή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την βαθιά του λύπη για την αποκάλυψη απορρήτων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου.

«Πρόκειται για πράξη απαράδεκτη και υπονομευτική της προσπάθειας που καταβάλλουμε για μία βιώσιμη λύση στο Εθνικό μας θέμα», αναφέρει και προσθέτει ότι είναι η πρώτη φορά από το 1977 που ιδρύθηκε και λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο, που μέλος του Σώματος προβαίνει σε μία τόσο απαράδεκτη ενέργεια.

Ο Πρόεδρος αναφέρει ακόμη πως η αποσπασματική αποκάλυψη των απορρήτων πρακτικών και το «χείριστο η διαστρεβλωμένη ερμηνεία την οποία έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συνιστούν αχαρακτήριστη πράξη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν θα ακολουθήσει τον κ. Σιζόπουλο σε αυτό τον κατήφορο δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου. Και τούτο», προστίθεται, «γιατί η μόνη του μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού και όχι η εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων που τίθενται υπέρ άνω του εθνικού καλού».

Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την πεποίθηση πως τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου «θα τοποθετηθούν ευθαρσώς για το απαράδεκτο της ενέργειας του κ. Σιζόπουλου».  

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Προεδρία επιφυλάσσεται -αφού μελετήσει τα λεχθέντα- να απαντήσει εάν κρίνει ότι αξίζει να απαντήσει στα όσα ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top