ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Οι πολίτες πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις διαδικασίες των εκλογών

Περδίκης: Οι πολίτες πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις διαδικασίες των εκλογών

Ενδιαφέρον για την αλλαγή του εκλογικού μέτρου από ΟΑΣΕ είπε ο Γ. Περδίκης

Ενδιαφέρον για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αλλαγή στη χρηματοδότηση των κομμάτων, επέδειξε κατά τη συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ, που στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής εξέτασης της ανάγκης ο Οργανισμός να παρακολουθήσει τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία επέδειξε ενδιαφέρον και σε ό,τι αφορά την τροποποίηση στο δικαίωμα προβολής των πολιτικών θέσεων και κομμάτων, ιδιαίτερα στο κρατικό κανάλι.

Ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τη μεγάλη αντίθεση του Κινήματος και την αντίθεση του κυπριακού λαού στις ενέργειες των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίες πλήττουν τη δημοκρατία και την πολυφωνία και οι οποίες μας εκθέτουν διεθνώς, είπε.

Σε μια εποχή που γίνεται προσπάθεια για διεύρυνση της δημοκρατίας και περισσότερα δικαιώματα πολυφωνίας, αυτό που έγινε τον περασμένο Νοέμβρη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα αποτελεί πισωγύρισμα για την Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε ο κ. Περδίκης.

Κάνοντας λόγο για "προσπάθεια στραγγαλισμού" της δυνατότητας των πολιτών να εκφράζονται με ένα κόμματα, πέραν από τα μεγάλα και κατεστημένα και για διαμόρφωση αρνητικού περιβάλλοντος για την παρουσία των συσπειρώσεων, πρόσθεσε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις διαδικασίες των εκλογών και όχι μόνο τα παραδοσιακά και κατεστημένα κόμματα.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η κ. Καλλιόπη Αγαπίου Ιωσηφίδου, αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές, προσθέτοντας ότι "βρισκόμαστε στη διαδικασία ετοιμασίας ψηφοδελτίων και διαπιστώνουμε τη φτωχή συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων".

Ερωτηθείς για τη θέση της αντιπροσωπείας αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού μέτρου, είπε πως παρόλο που οι συναντήσεις έχουν διερευνητικό χαρακτήρα, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμπληρώνοντας ότι “αυτοί ήγειραν το θέμα”.

Πρόσθεσε ότι και Κύπριοι Βουλευτές παρακολουθούν εκλογές που γίνονται σε άλλες χώρες ως παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

Διευκρίνισε ότι η αντιπροσωπεία θα διερευνήσει τις απόψεις των κομμάτων και όλων των φορέων και θα αποφασίσει.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Πέρδικης είπε ότι η αντιπροσωπεία ζήτησε τις θέσεις του Κινήματος στην αλλαγή του εκλογικού μέτρου που έγινε μόνο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και όντως είναι ένα σημείο για το οποίο εξέφρασαν δυσαρέσκεια.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι οι ίδιοι θα κρίνουν αν θα στείλουν παρατηρητές, εμείς οφείλουμε να τους πούμε την αλήθεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσερχόμενος σήμερα στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σε σχέση με ευρωτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top