ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: Πρόεδρος και Πρωθυπουργός του Ισραήλ συμφωνούν στην ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων

Ομήρου: Πρόεδρος και Πρωθυπουργός του Ισραήλ συμφωνούν στην ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων

Τη σταθερή θέση του Ισραήλ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό για λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρέβεν Ρίβλιν και ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου στις συναντήσεις που είχαν την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος ολοκλήρωσε την διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.

Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε, ο κ. Ομήρου τις χαρακτήρισε σημαντικές λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να διατυπώσει το γνωστό γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή, επιθυμεί την συνέχιση και ανάπτυξη της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα με το κράτος του Ισραήλ και ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν από εκείνους που ήδη έχει επιτευχθεί συνεργασία.

“Η ανταπόκριση και των δύο ήταν απολύτως θετική και εξέφρασαν και οι δύο την σταθερή θέση του Ισραήλ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ότι στηρίζουν τις προσπάθειες για ειρηνική λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ για μια Κύπρο στην οποία θα είναι πλήρως διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς ξένες κηδεμονίες και επεμβατικά εγγυητικά δικαιώματα δηλαδή συμφωνούν στην ανάγκη κατάργησης των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960” τόνισε ο κ. Ομήρου.

Επιπρόσθετα, είπε ότι στις δύο συναντήσεις συζητήθηκε και η αποσταθεροποίηση στην περιοχή, η κατάσταση στη Συρία, τα προσφυγικά κύματα προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και σημείωσε ότι διαπίστωσε `την ειλικρινή επιθυμία του Ισραήλ να συμβάλει στη αποκλιμάκωση της αποσταθεροποίησης σε συνεργασία και με την Κύπρο και την Ελλάδα`.

“Συνεπώς αυτή η τριμερής συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σε επίπεδο κυβερνήσεων αλλά και σε επίπεδο κοινοβουλίων αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στην υπόθεση της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας` τόνισε ο κ. Ομήρου.

Είπε ακόμη ότι η Κύπρος, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις και με το Ισραήλ αλλά και με τον Αραβικό κόσμο, μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυση της μεσανατολικής κρίσης και στην οριστική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος.

“Δηλώνω την μεγάλη μου ικανοποίηση για αυτή την διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ” κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top