ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν εξέταση από οδοντίατρους για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Δωρεάν εξέταση από οδοντίατρους για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Σε δωρεάν εξέταση των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας του πληθυσμού για την εβδομάδα από 21 μέχρι 24 Μαρτίου 2016, θα προβαίνουν σε εθελοντική βάση οι οδοντίατροι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Η δωρεάν εξέταση, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας που γιορτάζεται την 20η Μαρτίου, θα γίνεται στα οδοντιατρεία όσων οδοντιάτρων συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή, αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικής διευθέτησης.

Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος και οι Τοπικοί Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της Κύπρου με την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα Αγωγής Στοματικής Υγείας ενημερώνουν και φέτος τον πληθυσμό προκειμένου να αναδείξουν το φετινό μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας: «Στόμα Υγιές. Σώμα Υγιές».

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας έχει στόχο να συνειδητοποιηθούν από όλους οι επιπτώσεις που έχει η στοματική υγεία στη γενικότερη σωματική υγεία και ευημερία μας.

Οι στοματικές παθήσεις επηρεάζουν 3,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό μεταξύ 60% και 90% παιδιών πάσχουν από οδοντική τερηδόνα.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ημέρες εργασίας και σχολικής παρακολούθησης χάνονται από κακή στοματική υγεία, γεγονός που μπορεί να έχει οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους ανθρώπους. Για τα παιδιά, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιτυχίες που μπορεί να έχουν στο μέλλον, στην πορεία της ζωής τους, αναφέρεται.

Περισσότερες από 50 εκατομμύρια σχολικές ώρες χάνονται κάθε χρόνο, λόγω προβλημάτων οδοντιατρικής φύσεως.

Η κακή στοματική υγεία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα απόδοσης ενός παιδιού στο σχολείο. Τα παιδιά με κακή στοματική υγεία είναι 12 φορές πιθανότερο –σε σύγκριση με τα παιδιά χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα- να έχουν χαμηλότερο επίπεδο δραστηριοτήτων, εξαιτίας σχετικών ασθενειών.

Περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια ημέρες εργασίας χάθηκαν λόγω στοματικών παθήσεων το 1996.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top