ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φόνος Χατζηκωστή: Θα γλυτώσουν τα ισόβια; Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της έφεσης – Εκκρεμεί η απόφαση

Φόνος Χατζηκωστή: Θα γλυτώσουν τα ισόβια; Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της έφεσης – Εκκρεμεί η απόφαση

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (17/03) η διαδικασία εξέτασης της έφεσης της καταδικαστικής απόφασης του Κακουργιοδικείου εναντίον των Έλενας Σκορδέλη, Τάσου Κρασοπούλη, Γρηγόρη Ξενοφώντος και Ανδρέα Γρηγορίου, για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εκδοτικού Οίκου «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις του συνήγορου υπεράσπισης της 1ης εφεσίουσας, Έλενας Σκορδέλη, Γιώργου Γεωργίου, καθώς και τις απαντήσεις της δικηγόρου της Δημοκρατίας, Έλλης Παπαγαπίου, ενώπιον του τριμελούς Εφετείου.

Το τριμελές εφετείο, αφού άκουσε όλες τις πλευρές, επιφυλάχθηκε για την έκδοση απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Έλενας Σκορδέλη έκανε λόγο για “πλημμελή δικηγορία”, λέγοντας ότι σε μια ποινική υπόθεση δεν χρειάζονται πολλά λάθη από ένα δικηγόρο για να αποδειχθεί η ανίκανη δικηγορία.

“Ένα λάθος αρκεί, ώστε να καταστρέψει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου”, ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Επιπλέον, επικεντρώθηκε στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία όπως ισχυρίστηκε, θα αποδείκνυαν ότι δεν υπήρξε συνάντηση της καταδικασθείσας Έλενας Σκορδέλη με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, Φάνο Χατζηεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε το γεγονός ότι η τότε υπεράσπιση της 1ης εφεσίουσας (Μιχαλάκης Κυπριανού) δεν άρπαξε, όπως είπε, την ευκαιρία από την κατηγορούσα Αρχή, για κατάθεση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, συμπληρώνοντας πως είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η υπεράσπιση της πελάτισσας του στο πρωτόδικο δικαστήριο δήλωσε ότι δεν γνώριζε πόσο προχώρησε η τεχνολογία, η οποία πλέον μπορεί να εντοπίζει το σημείο που βρίσκεται κάποιος.

Εξέφρασε τη θέση ότι αν ο κ. Κυπριανού "δεν έκανε αυτά τα λάθη", ίσως η πελάτισσα του σήμερα να μην ήταν σε αυτή τη θέση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου, κάνοντας λόγο για μια “ύποπτη και μολυσματική” μαρτυρία. Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργίου το πρωτόδικο δικαστήριο θα έπρεπε να αναζητήσει ενισχυτική μαρτυρία.

Από την πλευρά της, η κατηγορούσα Αρχή είπε ότι η Δημοκρατία υιοθετεί στο σύνολό της την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για μια “ασφαλή” καταδίκη.

Ανέφερε ότι κύριος άξονας της υπόθεσης ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου, οι ανακριτές της υπόθεσης Παντελής Ιορδάνους και Θωμάς Ευθυμίου, καθώς και η συμβία του Χατζηγεωργίου, Γιώτα Πεντότζιη, ο Κώστας Προεστός και ο Γιώργος Χριστοδούλου, άλλως Ζαβράντωνας.

Απαντώντας σε χθεσινά σχόλια των συνηγόρων υπεράσπισης, σε σχέση με τα ποινικά μητρώα κάποιων μαρτύρων που κατέθεσαν πρωτόδικα και οι οποίοι αυτή τη στιγμή εκτίουν ποινές φυλάκισης, η κ. Παπαγαπίου είπε ότι σε υποθέσεις οργανωμένων εγκλημάτων, και πιο συγκεκριμένα σε υποθέσεις δολοφονιών, τέτοιοι άνθρωποι καλούνται να μαρτυρήσουν.

“Σε τέτοιες υποθέσεις δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι συνήθως καταθέτουν. Δεν έρχονται ούτε Αρχιμανδρίτες, ούτε Μητροπολίτες να καταθέσουν”, σημείωσε.

Η κατηγορούσα Αρχή έκανε μια αναδρομή στα γεγονότα, όπως αυτά ακούστηκαν και καταγράφηκαν κατά την πρωτόδικη διαδικασία και αναφέρθηκε στους χειρισμούς της Αστυνομίας.

Απαντήσεις έδωσε και για την ασυλία που δόθηκε στο Φάνο Χατζηγεωργίου. Η κ. Παπαγαπίου είπε πως ο τότε Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας “έπραξε πολύ ορθά”.

“Δεν έχει σημασία”, ανέφερε, “να δώσει ένας μάρτυρας μια κατάθεση στην αστυνομία. Σημασία έχει να έρθει στο δικαστήριο, να δώσει μαρτυρία και να μη μειώσει το δικό του ρόλο. Αν δεν διδόταν ασυλία στον Χατζηγεωργίου μπορεί να σιωπούσε”, πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι εκείνο που είχε σημασία για το Γενικό Εισαγγελέα ήταν να έρθουν στο δικαστήριο οι “ιθύνοντες νόες”, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τα αδέρφια Σκορδέλη – Κρασοπούλης, όπως σημείωσε.

“Ήταν αυτοί”, όπως τόνισε, “οι οποίοι έδωσαν τα λεφτά, για να ικανοποιήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους”.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, για τα οποία έγινε χθες πολύς λόγος από τους συνηγόρους υπεράσπισης, η κατηγορούσα Αρχή είπε πως αυτά παραδόθηκαν, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της υπεράσπισης κατά την πρωτόδικη διαδικασία, ώστε να κατατεθούν ως παραδεκτά γεγονότα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτοί που δεν θέλησαν να κατατεθούν ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης, για να μην φανεί, όπως είπε, η δυνατότητα επικοινωνίας που είχαν οι κατηγορούμενοι μεταξύ τους.

Ο Πρόεδρος του τριμελούς Εφετείου, αφού άκουσε όλες τις πλευρές, επιφυλάχθηκε για την έκδοση απόφασης.

Σημειώνεται ότι η Έλενα Σκορδέλη, ο Τάσος Κρασοπούλης, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος και ο Ανδρέας Γρηγορίου καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη το 2013 από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, στις 11 Ιανουαρίου του 2010, έξω από το σπίτι του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top