ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΤ: Επείγουν σημαντικές τομές στον τουριστικό τομέα

ΚΟΤ: Επείγουν σημαντικές τομές στον τουριστικό τομέα

Ικανοποίηση εκφράζει για την αξιόλογη αύξηση στις αφίξεις τουριστών τον Φεβρουάριο, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), υποδεικνύοντας ωστόσο την αναγκαιότητα σημαντικών τομών στον τομέα του τουρισμού.

«Καλούμε, εκ νέου, τις αρμόδιες Αρχές να επιδείξουν την απαραίτητη ανταπόκριση προς άρση των παρανομιών και αντιμετώπιση των προβλημάτων και αρνητικών φαινομένων των τουριστικών μας περιοχών, όπως κάποια ζητήματα ευρύτερης ακαλαισθησίας, καταπόνησης του περιβάλλοντος, παράνομων κτιριολογικών επεμβάσεων και επεκτάσεων, υπέρμετρης χρήσης πινακίδων, στάθμευσης σε χώρους ΑΜΕΑ, μη συντήρησης, αδυναμίας στην πρόσβαση και απουσίας πεζοδρομίων και ελλιπούς καθαριότητας, μεταξύ άλλων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, τα υπό αναφορά προβλήματα, τα οποία έχουν διαχρονικά πλήξει την εικόνα της Κύπρου ως προορισμού, έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και εμφαντικά από τον ΚΟΤ.

Ο ΚΟΤ ζητά να γίνουν «άμεσες ενέργειες ώστε να περιοριστούν σχετικά παράπονα και αρνητικά σχόλια από ξένους επισκέπτες».

Παράλληλα σημειώνει ως «κρισιμότατο» ζήτημα που πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα, το εργασιακό και το θέμα της χειμερινής απασχόλησης, αφού το υφιστάμενο καθεστώς, δυστυχώς, ευνοεί το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων τη χειμερινή περίοδο, κάτι που αποτελεί σοβαρότατη τροχοπέδη στις επιδιώξεις της τουριστικής Κύπρου για αντιμετώπιση της εποχικότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top