ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ: «Έκλεβαν» τους πολίτες με τις υπερχρεώσεις - Έρευνα στις ποσότητες των απορριμμάτων από την Ελεγκτική Υπηρεσία

ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ: «Έκλεβαν» τους πολίτες με τις υπερχρεώσεις - Έρευνα στις ποσότητες των απορριμμάτων από την Ελεγκτική Υπηρεσία

Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας οι υπερχρεώσεις των απορριμμάτων του ΧΥΤΑ Μαραθούντας.

Στο ΧΥΤΑ Μαραθούντας μεταβαίνει τη Τρίτη (22/0) κλιμάκιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για καταμέτρηση  στις ποσότητες των απορριμμάτων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το κλιμάκιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα διαπιστώσει με επιτόπιο έλεγχο τον όγκο των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό με τις υποχρεώσεις στο ζύγισμα.

Το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ, είχε στηθεί με την κομπίνα στο ζύγισμα των σκουπιδιών και τις υπερχρεώσεις.

Από το 2004, όταν η Helektor ανέλαβε τη διαχείριση του ΧΥΤΑ, μελή του κυκλώματος, παραφούσκωναν τους όγκους των σκουπιδιών, με το ποσό να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου, οι τοπικές αρχές και κατ’ επέκταση οι πολίτες χρεώνονταν μέχρι και τις διπλάσιες ποσότητες για σκουπίδια.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, για τις υπερχρεώσεις αυτές, υπήρχαν φήμες κατά καιρούς, πως η εταιρία παραλάμβανε λιγότερες ποσότητες απορριμμάτων από όσες χρεώνονταν. 

Σε προκαταρκτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα απορριμματοφόρα, διαπιστώθηκαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δηλωνόταν κατά πολύ μεγαλύτερος όγκος από το δυνατό.

«Μούγκα» οι Γιαννακόπουλος και Μπακλέ

Καθόλου βοηθητικοί  με τις αρχές φέρεται να είναι οι δυο ύποπτοι για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ.  Πρόκειται για τον πρώην Διευθυντή της Ελλαδικής εταιρείας Helector, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον πολιτικό μηχανικό ο Iμάρ Μπακλέ.

Οι δυο ύποπτοι, έφτασαν την Κυριακή το απόγευμα (20/03) στην Κύπρο αυτοβούλως για να παραδοθούν στις αρχές.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, οι δυο ύποπτοι ανακρινόμενοι το βράδυ της Κυριακής (20/03) από τους ανακριτές της υπόθεσης, αρνούνται την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο, κρατώντας το στόμα του ερμητικά κλειστό.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top