Γενικό Λογιστήριο: «Όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου έχουν αποκοπή στους μισθούς τους όταν απεργούν»

Γενικό Λογιστήριο: «Όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου έχουν αποκοπή στους μισθούς τους όταν απεργούν»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για αποκοπή μεριδίου από τον μισθό όσων νοσηλευτών απεργούν.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας:


Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Ψαλίδι 25% στο μισθό νοσηλευτών" και με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2016, όπου παρουσιάζεται η αποκοπή μισθού από τους απεργούντες νοσηλευτές ως "στόχος της Κυβέρνησης να οδηγήσει τους νοσηλευτές σε δεύτερες σκέψεις, ώστε να εγκαταλείψουν τα απεργιακά μέτρα",  το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας σημειώνει τα ακόλουθα ούτως ώστε να δοθεί ορθή και αντικειμενική πληροφόρηση:


1.    Σε όλες τις περιπτώσεις απεργιών στη Δημόσια Υπηρεσία, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας αποκόπτει από τη μισθοδοσία των απεργούντων τις πραγματικές ώρες/ημέρες για τις οποίες έχουν απεργήσει. 


2.    Η πρακτική αυτή δεν αφορά μόνο στους απεργούντες νοσηλευτές, αλλά διαλαμβάνει ανεξαιρέτως όλους τους εργαζόμενους στη Δημόσια Υπηρεσία.


3.    Οι αποκοπές που θα γίνουν από το μισθολόγιο του μηνός Μαρτίου 2016 για τους απεργούντες νοσηλευτές, στη βάση καταλόγου που έλαβε από το Υπουργείο Υγείας, θα αντιστοιχούν στις πραγματικές ώρες/ημέρες απεργίας τους κατά το μήνα Φεβρουάριο και έως τις 17 Μαρτίου 2016, ημερομηνία κατά την οποία το Γενικό Λογιστήριο ολοκλήρωσε το μισθολόγιο του τρέχοντος μηνός.


4.    Από τις 18 Μαρτίου και εντεύθεν, η αποκοπή θα αφορά στο μισθολόγιο του μηνός Απριλίου 2016.


Ρέα Γεωργίου
Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Οι επερχόμενες βουλευτικές Τον Μάιο, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις αναμετρήσεις του παρελθόντος. Δεν πρόκειται απλώς για μια διαδικασία ανανέωσης της λαϊκής εντολής, αλλά για μια κρίσιμη καμπή, που ενδέχεται να επανακαθορίσει τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αναδιαμορφώσει τον κομματικό χάρτη. Το πολιτικό σύστημα, δείχνει να εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας, όπου οι βεβαιότητες καταρρέουν και οι ισορροπίες μετακινούνται.

BEST OF TOTHEMAONLINE