ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Πάφος τιμά την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955

Η Πάφος τιμά την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955

Οι εκδηλώσεις στην Πάφο για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου ξεκίνησαν με εωθινό στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και των εκπαιδευτηρίων Μέσης εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Η φιλαρμονική στις 06:30 το πρωί διήλθε από τις λεωφόρους Γεωργίου Γρίβα Διγενή , Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Νικολάου Νικολαϊδη, Νεόφυτου Νικολαϊδη και τερμάτισε στην Λέσχη Αξιωματικών.

Στις 07:15 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου από αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 στην παρουσία των αρχών και των παλιών πολεμιστών . Παιάνισε η Φιλαρμονική και απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές. 

Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να τελεστεί η θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο της πόλης.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στρατιωτικό επίσης απόσπασμα θα απονείμει τιμές υπό τους ήχους της φιλαρμονικής.

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Επαρχιακός επιθεωρητής Δημοτικής εκπαίδευσης Κώστας Χάμπιαουρης. 

Μετά την δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τον απελευθερωτικό αγώνα 1955- 59 στο χώρο του μνημείου αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955- 59 στο Δημοτικό πάρκο Δασούδι.

Της δέησης θα προστεί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος , ενώ απόδοση τιμών θα δοθεί από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς.

Στην δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφου,  θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου.

 Μετά τη  δοξολογία ο Πρόεδρος της Βουλής και οι άλλοι επίσημοι θα καταθέσουν στεφάνι στις προτομές των ηρώων της Πάφου που βρίσκονται στο Πάρκο «Δασούι».

Εξάλλου στις 19:00 το απόγευμα θα γίνει η υποστολή της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, στην παρουσία των Αρχών και των Παλαιών Πολεμιστών ενώ απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς θα αποδώσει τιμές υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ακολούθως θα δοθεί ανοικτή δεξίωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πάφου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου προς τιμήν των Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955 1959.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top