ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν στην οροφή του Κέντρου Φιλοξενίας οι προσφυγές

Παραμένουν στην οροφή του Κέντρου Φιλοξενίας οι προσφυγές

Τέσσερις αλλοδαποί που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης τους, συνεχίζουν από την Δευτέρα (04/04) το πρωί να βρίσκονται στην οροφή υποστατικού στην εξωτερική αυλή του Χώρου Κράτησης Μεταναστών στη Μεννόγεια, αρνούμενοι να κατέβουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άλλοι 20 περίπου αλλοδαποί συνεχίζουν για δεύτερη μέρα να βρίσκονται στην εξωτερική αυλή του χώρου, αρνούνται να εισέλθουν στις πτέρυγες τους και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας να μην απελαθούν στις χώρες τους, να αφεθούν ελεύθεροι και να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Επί τόπου βρίσκονται από την Δευτέρα (04/04) άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου, της ΜΜΑΔ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.

Στη σκηνή βρίσκονται επίσης διαπραγματευτές της ΑΔΕ Λάρνακας, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους τέσσερις αλλοδαπούς να κατέβουν από την οροφή του υποστατικού.

Διαβάστε ακόμη: Πανικός στη Μενόγεια! Οι αστυνομικοί καταστέλλουν με την βια κρατούμενους! VIDEO - ΦΩΤΟ 

ΜΕΝΟΓΕΙΑ: Αφγανός επαναστατεί για τη δική του «Μαρίνα» - Παιδεραστής ο Ιρανός – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εν τω μεταξύ, οι δύο Αιγύπτιοι, ηλικίας 24 και 28 χρόνων,  που συνελήφθηκαν βράδυ της Δευτέρας (04/04) από την Αστυνομία για επίθεση και τραυματισμό τεσσάρων μελών  της Δύναμης, εξέφρασαν παράπονα ότι κτυπήθηκαν από αστυνομικούς.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους μετέβη στο Χώρο, όπου εξέτασε τους δύο Αιγυπτίους και συνέταξε επιστολή, η οποία με την έκθεση της Αστυνομίας, απεστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Κληρίδης θα ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία αναμένεται να διορίσει ποινικό ανακριτή για διερεύνηση της καταγγελίας.

Οι δύο Αιγύπτιοι, που συνελήφθηκαν χθες για τα αυτόφωρα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικών, της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, της αντίστασης κατά μόνιμης σύλληψης, της παρεμπόδισης αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, της δημόσιας εξύβρισης και της πρόκλησης ανησυχίας, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι.

Ωστόσο, οι δύο αλλοδαποί κρατούνται με βάση το διάταγμα κράτησης και απέλασης τους, το οποίο έχει εκδοθεί εδώ και καιρό από το Λειτουργό Μετανάστευσης.

Πηγή — ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top