ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Όσοι έχουν περάσει από την εξουσία έχουν βάλει το χέρι μέσα στο μέλι

Περδίκης: Όσοι έχουν περάσει από την εξουσία έχουν βάλει το χέρι μέσα στο μέλι

Την πεποίθηση ότι όσοι έχουν περάσει από την εξουσία με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν βάλει το χέρι μέσα στο μέλι, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δήλωση του – απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος ζήτησε όπως το θέμα των σκανδάλων μείνει εκτός προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Περδίκης είπε ότι τα σκάνδαλα έχουν χρώμα και ότι τα σκάνδαλα στην Κύπρο «είναι μπλε, είναι κόκκινα, είναι κίτρινα, είναι ροζ και δεν είναι ποτέ πράσινα».

«Η αλήθεια να λέγεται, όσοι έχουν περάσει από την εξουσία με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν βάλει το χέρι μέσα στο μέλι» ανέφερε, προσθέτοντας πως ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και ποιο χρώμα τους χαρακτηρίζει πολιτικά πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτό είναι θέμα της πολιτείας.

Πάνω στο ίδιο θέμα και επειδή, όπως είπε, άνοιξε μια συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για το ρόλο που έπαιξε η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών στην κατακύρωση της προσφοράς για τους ελαττωματικούς πασσάλους της ΑΗΚ, ο Γιώργος Περδίκης κάλεσε την Πολιτεία να βρει τους τρόπους για να εξετάσει τις ευθύνες της Αναθεωρητικής Αρχής στα διάφορα σκάνδαλα.

Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι είναι η ίδια Αναθεωρητική Αρχή, με την ίδια δηλαδή σύνθεση, που απέρριψε τις ενστάσεις των εταιρειών που προσφοροδότησαν για το ΧΥΤΥ Κόσιης.

«Με επιχειρηματολογία η οποία μπάζει από όλες τις πλευρές άμα τη διαβάσει κανείς» είπε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί κάποιοι να κρύβονται πίσω από τη θεσμική τους ιδιότητα και να μην περιλαμβάνονται στον οικονομικό και ηθικό έλεγχο.

«Είναι καιρός η Πολιτεία να βρει τρόπο να ελέγχει και τα μέλη της Αναθεωρητικής Αρχής και δεν δέχομαι ότι η Αστυνομία δεν έχει τον τρόπο και τη μέθοδο να ελέγξει και αυτή τη πτυχή των σκανδάλων» πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top