ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Κυπριανού: Ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης του έδωσε την πληροφορία

Α.Κυπριανού: Ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης του έδωσε την πληροφορία

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης τού διαμήνυσε ότι κάποιοι πλησίασαν το Φώτη Μπόμπολα για να δώσει στοιχεία για εμπλοκή στελεχών του ΑΚΕΛ στην υπόθεση ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ, όπως δήλωσε τις προάλλες, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται ότι πρέπει να δώσει λόγο σε κανέναν για τα όσα έχει πει και αν κάποιοι θέλουν στοιχεία να απευθυνθούν στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Κέντρο Αιμοδοσίας Λευκωσίας στην Έγκωμη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “το τι έχω πει είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και μπορούν να απευθυνθούν στα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να τα ρωτήσουν εάν μου έχουν υποβάλει συγκεκριμένες κατηγορίες”.

Ερωτηθείς εάν οι κατηγορίες προέρχονται από πολιτικό κόμμα της Ελλάδας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε ότι θα το συγκεκριμενοποιήσει περισσότερο, “από ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης μου δόθηκαν οι σχετικές πληροφορίες. Ας αποτανθούν λοιπόν να μάθουν περισσότερα”.

Οι σχετικές πληροφορίες, είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ήταν ότι κάποιοι επιχείρησαν σε κάποια φάση να εμπλέξουν και στελέχη του ΑΚΕΛ.

Στα 90 χρόνια της ζωής του το ΑΚΕΛ ξεχώριζε πάντοτε και όλοι αναγνώριζαν – έστω και αν διαφωνούσαν πολιτικά – ότι δεν μπορούσαν να το κατηγορήσουν για τέτοια ζητήματα, ανέφερε ο Αντρος Κυπριανού. Τα τελευταία χρόνια το κόμμα βρέθηκε σκόπιμα στο στόχαστρο και σε στημένες υποθέσεις, συνέχισε, λέγοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις μεμονωμένα στελέχη του ΑΚΕΛ μπορεί να συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που δεν αρμόζει στο κόμμα.

Αντιστρέφει τις κατηγορίες, δήλωσε και είπε ότι “το ΑΚΕΛ πάντοτε πρωτοστατούσε και θα πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς. Είμαστε θύμα τέτοιων φαινομένων”. Θα αναλάβει, είπε, πρωτοβουλίες που θα αποδείξουν ποιος είναι εκείνος που καταπολεμά την διαπλοκή και τη διαφθορά και ποιος είναι εκείνος που την συγκαλύπτει. Είναι εύκολο να κατηγορείται κάποιος και με τη μεγαλύτερη ευκολία τα πολιτικά κόμματα να του επιτίθενται, όπως έπραξαν με το ΑΚΕΛ κατ` επανάληψη, πρόσθεσε. “Όταν εκείνα τα κόμματα που μας κατηγορούσαν, βρέθηκαν αυτά στην ίδια θέση, είδαμε όλοι πώς συμπεριφέρθηκαν. Με απειλές και εκβιασμούς”.

Άκουσε, ανέφερε, τον ΔΗΣΥ να λέει ότι κάποιοι δεν μπορούν να στήνουν λαϊκά δικαστήρια, ενώ αυτοί για πέντε χρόνια είχαν στήσει λαϊκά δικαστήριο και ήταν κατήγοροι, δικαστές και τιμωροί. “Αυτά τα πράγματα συνιστούν μεγάλη υποκρισία”, είπε, όπως και η επαναλαμβανόμενη δήλωση εκ μέρους του ΔΗΣΥ ότι η διερεύνηση σήμερα των σκανδάλων οφείλεται στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Δεν είναι η κυβέρνηση που διερευνά τα σκάνδαλα, αλλά η Νομική Υπηρεσία. Όταν ο Γενικός Εισαγγελέας είχε προχωρήσει στη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν τους αρίστους, όπως είπε, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκρούστηκε μαζί του. Όταν επιχειρείται να καρπωθεί ο ΔΗΣΥ δουλειά της Νομικής Υπηρεσίας είναι το λιγότερο ατυχές, πρόσθεσε.

Θέματα υγείας
----
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι τα κέντρα αιμοδοσίας έχουν τεράστιες ανάγκες και απηύθυνε έκκληση για προσφορά αίματος. Πριν το κέντρο υγείας Έγκωμης είχαν επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου συζήτησαν θέματα της Ιατρικής Σχολής που λειτουργεί με απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια, όπως επεσήμανε, λέγοντας ότι με λύπη διαπιστώνουν ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Δεν έχει υπογραφεί η συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας για τη χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για την πρακτική άσκηση των φοιτητών ενώ υπάρχει και υποστελέχωση, εξήγησε. Εξέφρασε ικανοποίηση για την ενημέρωση που έτυχαν ότι θα γίνουν προσλήψεις ακαδημαϊκών για τις βασικές ανάγκες, “αλλά υπολείπονται ακόμη πολλά να γίνουν”. Απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στον τομέα της υγείας και μίλησε για αντιρρήσεις που υπήρχαν από την αρχή από την πλευρά του ΔΗΣΥ, για τις οποίες “ελπίζω και εύχομαι να μην σταθούν εμπόδιο”.

Υπάρχει επίσης πρόβλημα στην προσέλκυση ικανού προσωπικού, ανέφερε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη ακύρωσε σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης Χριστόφια πράγμα που οδήγησε στην υποστελέχωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top