ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα βλέπει «σκούρα» ο Ακιντζί: «Η πτώση της «κυβέρνησης» και οι εκλογές στις 22 Μαϊου ενδέχεται να επηρεάσουν συνομιλίες»

Τα βλέπει «σκούρα» ο Ακιντζί: «Η πτώση  της «κυβέρνησης» και οι εκλογές στις 22 Μαϊου ενδέχεται να επηρεάσουν συνομιλίες»

Η πτώση της «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα και οι εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία ενδέχεται να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σύμφωνα με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όπως γράφει οι εφημερίδα Χουριέτ Ντέιλι Νιους επικαλούμενη δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ από την Τουρκία, ο Τ/Κ ηγέτης ανέφερε πως η «κυβερνητική κρίση» στα κατεχόμενα δεν επηρεάζει προς το παρόν τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ελπίδα δεν θα τις επηρεάσει .

Ωστόσο είπε πως εάν η τρέχουσα κατάσταση μετατραπεί σε κρίση και οι `εκλογές` προγραμματιστούν σύντομα τότε αυτό θα επηρεάσει τις συνομιλίες.

"Αν αυτή η διαδικασία οδηγήσει σε `πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές`, θα έλεγα να διεξαχθούν άμεσα έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν η νέα δομή που θα προκύψει από τις εκλογές", είπε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Για τις εκλογές της 22ας Μαΐου στην Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι η ελληνική πλευρά δεν της αρέσει που της το λέει, ωστόσο είναι αλήθεια. "Εχουν προγραμματιστεί εκεί εκλογές στις 22  Μαΐου. Αυτό αναπόφευκτα θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις διότι διερχόμαστε μια κρίσιμη περίοδο και οι συμπεριφορές κατά την προεκλογική περίοδο αλλάζουν τα πράγματα", είπε ο Τ/Κ ηγέτης.

Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ακόμη ότι υπάρχει η δυνατότητα για επίλυση του Κυπριακού εντός του 2016. "Τόσο εγώ όσο και ο Ε/Κ ηγέτης έχουμε εκφράσει την πεποίθησή μας ότι αυτό είναι εφικτό , ωστόσο δεν μπορούμε να περιμένουμε να συμβεί από μόνο του σε σύντομο χρονικό διάστημα", ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων για την έναρξη της συζήτησης των δύο Κεφαλαίων που έχουν απομείνει και αφορούν στο εδαφικό, και τα ζητήματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top