ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Είπα ό,τι θυμάμαι στην κατάθεση μου» δηλώνει ο Ανδρέας Χρίστου

«Είπα ό,τι θυμάμαι στην κατάθεση μου» δηλώνει ο Ανδρέας Χρίστου

Tην πύλη του Αρχηγείου Αστυνομίας πέρασε το πρωί της Δευτέρας, (11/4), ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου, για να καταθέσει στο πλαίσιο των ισχυρισμών του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για το ΧΥΤΑ Πάφου – ΧΥΤΥ Κόσιης.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Τις δικές του θέσεις κατέθεσε από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 10:00, ενώπιον της ανακριτικής ομάδας, που διερευνά το σκάνδαλο των σκουπιδιών ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ο Ανδρέας Χρίστου κλήθηκε να απαντήσει για την περίοδο που ήταν Υπουργός Εσωτερικών, μετά τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος για το ΧΥΤΑ Πάφου – ΧΥΤΥ Κόσιη και συγκεκριμένα σε σχέση με στοιχεία και πληροφορίες που κατέχει για τις κατακυρώσεις προσφορών, κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτές και αν υπήρχαν υπόνοιες για προωθούμενα συμβόλαια έναντι μιζών.

Ο κύριος Χρίστου μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ανέφερε ότι κατέθεσε όλα όσα θυμάται  κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός Εσωτερικών, επί κυβέρνησης Τάσου Παπαδόπουλο από το Μάρτιο του 2003 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006, αφού όπως είπε πέρασαν αρκετά χρόνια και δεν έχει κάποια σχετικά έγγραφα στην κατοχή του. Αναφέρθηκε στη νόμιμη διαδικασία  και τα στάδια που ακολουθούνται για την προκήρυξη προσφορών.

Τόνισε ότι ο Υπουργός δεν ασχολείται με τη διαδικασία παρά μόνο όταν υπάρχουν ενστάσεις, κατά την προκήρυξη των προσφορών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο είπε τότε δεν συνέβη και η διαδικασία προχώρησε κανονικά. Μάλιστα, επισήμανε πως υπέγραφε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου. 

 Όταν επιλέγει η Helector, κάποιες εταιρείες οι οποίες απορρίφθηκαν προσέφυγαν στην Αναθεωρητική Αρχή, η οποία δεν εντόπισε κάτι μεμπτό.Η προσφορά κατοχυρώθηκε από το Συμβούλιο Προσφορών το 2006. Το έργο συγχρηματοδοτείτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τονίζουμε ότι η Αστυνομία διερευνά κάποιες υπόνοιες στην καταγγελία του κυρίου Φαίδωνος και όχι κάτι στοχευμένο. Για κατάθεση στο Αρχηγείο μετέβησαν τις προηγούμενες ημέρες οι στενοί συνεργάτες του Τάσου Παπαδόπουλο, Πολάκης Σάρρης και  Χρύσης Παντελίδης, ενώ τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να κληθεί και ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν  και ο Λάζαρος Σαββίδης, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και σήμερα είναι Δήμαρχος Στροβόλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κάρογιαν περνά το κατώφλι του Αρχηγείου για ΧΥΤΑ 

O Δήμαρχος Λεμεσού απαντά για τα σκάνδαλα επί υπουργίας του: «Αυτοί που με εμπλέκουν, αυτοπαγιδεύτηκαν...»

Δίνει κατάθεση ο Φαίδωνας για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ – Ποιους θα «δώσει» στην Αστυνομία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top