ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καρφιά» Μαρκίδη για Κεντρική: «Θέλουν να διαλύσουν την FBME»

«Καρφιά» Μαρκίδη για Κεντρική: «Θέλουν να διαλύσουν την FBME»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση Κεντρικής Τράπεζας – FBME δίνει ο δικηγόρος της τράπεζας, Αλέκος Μαρκίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Μαρκίδης χαρακτήρισε αυθαίρετη την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να θέσει υπό εξυγίανση την FBME, υποδεικνύοντας ότι η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ουδέποτε υπέδειξε κάτι τέτοιο. Σημείωσε ότι διεξήχθησαν τρεις έρευνες στην Κύπρο για την τράπεζα, οι οποίες δεν κατέδειξαν οτιδήποτε.

«Κλασσική περίπτωση αυθαίρετης εξουσίας»

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Μαρκίδης έκανε λόγο για «κλασσική περίπτωση αυθαίρετης άσκησης εξουσίας».

«Η Κεντρική Τράπεζα είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να διαλύσει την τράπεζα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να αξιολογήσει και ως «παράνομο» τον διορισμό του Ειδικού Διαχειριστή της FBME.

Τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της FBME, η οποία πλέον δεν θεωρείται πιστωτικό ίδρυμα. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η νομοθεσία δεν επιτρέπει στην Κεντρική Τράπεζα να θέσει Ειδικό Διαχειριστή σε μη πιστωτικό ίδρυμα.

«Παραπληροφόρηση και λασπολογία», αντιτείνει η Κεντρική Τράπεζα

Την ίδια ώρα, ο Αναπληρωτής Ανώτερος Διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάγκος Δημητρίου, κατηγόρησε τον Αλέκο Μαρκίδη και τους πελάτες του για «παραπληροφόρηση, ψεύδος και λασπολογία».

Τόνισε ότι δεν είναι η Κεντρική Τράπεζα που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και παιδική πορνογραφία.

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία χαρακτήριζε την FBME ως ίδρυμα πρώτιστης ανησυχίας, η Κεντρική Τράπεζα δεν είχε άλλη επιλογή από τα να λάβει μέτρα για να προστατεύσει το τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις της τράπεζας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των ερευνών, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα διόρισε δικανικούς ελεγκτές, έγινε έρευνα, δόθηκαν τα ευρήματα στη Νομική Υπηρεσία και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

«Κακεντρεχής ο τρόπος που χειρίζονται το προσωπικό», καταγγέλει ο δικηγόρος των εργαζομένων της FBME

Ως «κακεντρεχή» χαρακτήρισε ο δικηγόρος των εργαζομένων της FBME, Στυλιανός Χριστοφόρου τον τρόπο με τον οποίο η Κεντρική Τράπεζα και ο Ειδικός Διαχειριστής, χειρίζονται τα θέματα που αφορούν το προσωπικό.

Ο κ. Χριστοφόρου σημείωσε ότι 136 εργαζόμενοι απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν όσα δικαιούνται με βάση τη νομοθεσία, τονίζοντας παράλληλα ότι οι απολυθέντες δεν έλαβαν προειδοποίηση απόλυσης, ούτε την αναλογία του 13ου μισθού και της άδειας τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top