ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιούνκερ και 5 Επίτροποι εκπροσωπούν την ΕΕ στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ

Γιούνκερ και 5 Επίτροποι εκπροσωπούν την ΕΕ στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Αντιπρόεδρος Κρισταλλίνα Γκεοργκίεβα, ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Dombrovskis, ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, ο Επίτροπος Νέβεν Μίμιτσα και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα εκφωνήσει ομιλία στην κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο "Αναγκαστική εκτόπιση : μια παγκόσμια πρόκληση για την ανάπτυξη".

Την Τετάρτη, η Αντιπρόεδρος Γκεοργκίεβα μίλησε ήδη σε κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Έμφαση στα αποτελέσματα" και θα υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων προκειμένου να διευκολυνθεί η κοινή εργασία για αναπτυξιακά έργα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αντιπρόεδρος Dombrovskis θα παραστεί στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διεθνούς Νομισματικής και Δημοσιονομικής Επιτροπή και θα απευθυνθεί στα μέλη του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών. Ο Επίτροπος Μίμιτσα πρόκειται να ανακοινώσει μια συνεισφορά ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ ως στήριξη της ΕΕ προς το Ταμείο Δωρητών που διαχειρίζεται η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών, επίσης, συναντώνται σήμερα στο περιθώριο των συνεδριάσεων της εαρινής συνόδου και θα συζητήσουν για τη διεθνή χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, τις επενδύσεις, τις υποδομές και τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ο Επίτροπος Moscovici θα εκπροσωπήσει την Κομισιόν σε αυτές τις συνεδριάσεις, καθώς και στο "Φορολογικό Φόρουμ", όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τις παγκόσμιες δημοσιονομικές εξελίξεις και την εταιρική φοροαποφυγή.

Εκτός από τη συμμετοχή τους σε σημαντικές συνεδριάσεις, τα μέλη της Κομισιόν στην Ουάσιγκτον θα παραστούν σε διάφορες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Χθες, ο Πρόεδρος Γιούνκερ πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και με τον Πρόεδρο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ. Σήμερα, θα συναντηθεί , επίσης, με την εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde. Ο Αντιπρόεδρος Dombrovskis θα συζητήσει τα βήματα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας έναντι της παγκόσμιας αναταραχής στην αγορά σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το "Ατλαντικό Συμβούλιο" αργότερα σήμερα. Ο Επίτροπος Hahn θα παραστεί στην υπουργική σύνοδο δωρητών της Διεθνούς Διάσκεψης για τη νέα πρωτοβουλία χρηματοδότησης για την υποστήριξη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top