ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συνθήματα μας πλάσαραν τα κόμματα το 2011 και τι σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ –ΦΩΤΟ)

Τι συνθήματα μας πλάσαραν τα κόμματα το 2011 και τι σήμερα  (ΒΙΝΤΕΟ –ΦΩΤΟ)

Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν, τα κόμματα και οι υποψήφιοι τρέχουν και ο λαός αναμένει λύσεις στα προβλήματα του.

Ωστόσο μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και τις περασμένες βουλευτικές εκλογές του 2011 είναι ενδεικτική για να καταλάβουμε τι μας έλεγαν τότε και τι μας λεν σήμερα.

Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στην εξουσία βρισκόταν τότε το ΑΚΕΛ με τον Δημήτρη Χριστόφια ενώ σήμερα υπάρχει αντιστροφή με ΔΗΣΥ και Νίκο Αναστασιάδη να βρίσκεται στο Προεδρικό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

O ΔΗΣΥ τον Μάιο του 2011, βρισκόταν στην απαρχή της μετωπικής αντιπολιτευτικής ρητορικής του κατά του ΑΚΕΛ αφού είχε ήδη αποφασίσει ότι το 2013 υποψηφιότητα για τις Προεδρικές θα έθετε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ήταν ίσως η πρώτη εκλογική μάχη που στην ατζέντα της αντιπαράθεση βρισκόταν πρώτα η οικονομία και μετά το Κυπριακό. Το προεκλογικό σύνθημα τότε του ΔΗΣΥ ήταν «Ενώνουμε Δυνάμεις» το οποίο χρησιμοποιήθηκε πολύ εντονότερα στις Προεδρικές του 2013.

ΔΗΣΥ

Σήμερα ο ΔΗΣΥ, ως κυβερνών κόμμα, χρησιμοποιεί το προεκλογικό σύνθημα «Σταθερή Προοπτική» θέλοντας να τονίσει ότι ψήφος στον Δημοκρατικό Συναγερμό σημαίνει σταθερή κυβέρνηση.

 «ΑΚΕΛ ισχυρό, δύναμη για τον λαό» ήταν το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του τότε κυβερνώντος κόμματος λίγους μήνες πριν έκρηξη στο Μαρί και την φθορά που είχε υποστεί η κυβέρνηση Χριστόφια λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΑΚΕΛ

Σήμερα το ΑΚΕΛ κατεβαίνει στον προεκλογικό αγώνα με σύνθημα «Μπορείς να κάνεις την διαφορά» παίρνοντας την θέση του ΔΗΣΥ στην αντιπολιτευτική ρητορική για τη κατάσταση στην οικονομία χωρίς όμως να χτυπάει στο Κυπριακό κάτι που ο ΔΗΣΥ έπραττε το 2011.

Το συμπολιτευόμενο με το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ του Μάριου Κάρογιαν τότε, είχε ως κεντρικό σύνθημα «Δύναμη ευθύνης, δύναμη προοπτικής».

ΔΗΚΟ

Σήμερα το αντιπολιτευόμενο ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου προέταξε το η «Κύπρος Μπροστά».

Η ΕΔΕΚ του Γιαννάκη Ομήρου είχε ως προεκλογικό σύνθημα «ΕΔΕΚ δυνατή, Κύπρος δυνατή»

ΕΔΕΚ

Σήμερα, επί Μαρίνου Σιζόπουλου εστιάζει στο Κυπριακό με το κεντρικό σύνθημα να είναι «Υπερασπιζόμαστε την Κυπριακή Δημοκρατία».

Το ΕΥΡΩΚΟ που σήμερα έχει αυτοδιαλυθεί και έχει απορροφηθεί από την «Αλληλεγγύη» της Ελένης Θεοχάρους, κατέβηκε στις εκλογές με σύνθημα «Τους είδαμε τους ξέρουμε, Αλλαγή Τώρα Ευρωπαικό Κόμμα». 

ΕΥΡΩΚΟ

Σήμερα το σύνθημα είναι «Με αλληλεγγύη μπορούμε»

Οι οικολόγοι – Περιβαλλοντιστές το 2011 είχαν ως κεντρικό σύνθημα το: «Ας τους όλους έλα με τους οικολόγους», σήμερα Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών επηρεασμένοι από μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτάσσουν το: «Κάνε το like σου ψήφο στη κάλπη»​

 

Η Συμμαχία Πολιτών δεν συμμετείχε το 2011 στις βουλευτικές κεντρικό σύνθημα σήμερα είναι το «Ώρα να σταθούμε στα πόδια μας»

 

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top