ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκαΐδης: Να επιδιώξουμε να ξεπεράσουμε τη σκόπελο του Περιουσιακού

Λουκαΐδης: Να επιδιώξουμε να ξεπεράσουμε τη σκόπελο του Περιουσιακού

Η εμμονή σε αρχές, στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις συγκλίσεις είναι ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών εξελίξεων στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δική μας πλευρά θα πρέπει να επιδιώξει να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των Περιουσιακού, με διασφάλιση του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Σχολιάζοντας σε δηλώσεις του την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι «ασφαλώς δεν ήταν τυχαία». Σύμφωνα με τον ίδιο «έχει άμεση σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, μετά τη συγκρότηση ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα, από τις δυνάμεις που διαχρονικά αντιτίθενται σε λύση του Κυπριακού στη βάση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας». «Κρατάμε ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στήριξη στη διαπραγματευτική διαδικασία, κάτι που βεβαίως αναμένουμε και επιμένουμε ότι κρίνεται όχι στα λόγια αλλά στην πράξη», είπε.

«Με πλήρη επίγνωση των επιπρόσθετων δυσκολιών που δημιουργούν οι αρνητικές εξελίξεις στα κατεχόμενα, το ΑΚΕΛ παραμένει πεπεισμένο ότι η εμμονή σε αρχές, στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις συγκλίσεις είναι ο καταλληλότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη «η θετική συγκυρία που υπάρχει σήμερα δεν θα ισχύει για πάντα».

Στο βαθμό που εξαρτάται από την δική μας πλευρά, ανέφερε, «θα πρέπει να επιδιώξουμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του περιουσιακού, με διασφάλιση του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους». Έτσι, είπε, «θα μπορέσουμε να φθάσουμε στην ουσιαστική συζήτηση του εδαφικού και των θεμάτων ασφάλειας». Εκεί είναι, ανέφερε, «που κυρίως θα κληθεί η Τουρκία να αποδείξει στην πράξη τις δημόσιες διακηρύξεις και την ειλικρίνεια των προθέσεων της».

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σχολίασε και χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για το διακύβευμα των εκλογών. Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη τα πραγματικό διακύβευμα των εκλογών «αφορά ακριβώς το κατά πόσο οι πολίτες θα επιλέξουν συνέχιση η ανάσχεση των πολιτικών που οδηγούν στη συνεχιζόμενη μείωση μισθών, στη διάλυση της μεσαίας τάξης, στη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση του λαού μας».

«Οι πολίτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, επιλέγοντας την ανάσχεση αυτών των πολιτικών και τη σταδιακή ανάκτηση των δικαιωμάτων, της περηφάνιας και της ευημερίας του λαού μας», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top