ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μέχρι και ηλικιωμένη ζήτησε να πωλήσει τα λεμόνια της» - Λειτούργησε το Λαϊκό Παντοπωλείο Ύψωνα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Μέχρι και ηλικιωμένη ζήτησε να πωλήσει τα λεμόνια της» -  Λειτούργησε το Λαϊκό Παντοπωλείο Ύψωνα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λειτούργησε το Σάββατο, 16 Απριλίου, το Λαϊκό Παντοπωλείου Ύψωνα στη Λεμεσό και έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το Λαϊκό Παντοπωλείου Ύψωνα είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία, που έχει στόχο να βοηθήσει τους παραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους και τους καταναλωτές να προβαίνουν σε αγορές στις καλύτερες τιμές. 

Το όραμα του κυρίου Σταύρου Χριστουδούλου και του συνεταίρου του Ευγένιου Καϊζελ απέκτησε σάρκα και οστά. Το  Λαϊκό Παντοπωλείου, το οποίο λειτούργησε το Σάββατο 16 Απριλίου είναι στα πρότυπα των γνωστών παντοπωλείων, που υπήρχαν στα παλιά χρόνια.  Είναι το μοναδικό στο είδος του που λειτουργεί στην σύγχρονη εποχή.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στις 800 χιλιάδες ευρώ. Έγινε με μεγάλο κόπο, μεράκι και σεβασμό στον Κύπριο παραγωγό και καταναλωτή, που πέρασε και περνά δύσκολα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της νέας τάξης πραγμάτων στην αγορά.

Πρόκειται για ένα στεγασμένο χώρο 1500 τετραγωνικών μέτρων με 80 μαγαζάκια. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενοικιάσει το χώρο για όσο καιρό επιθυμεί, για να πωλήσει την πραμάτεια του.

Ως επί το πλείστον τα είδη, τα οποία διατίθενται προς πώληση είναι φρέσκα φθαρτά και φρούτα, μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών, γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμιά, αλλαντικά, κρέατα και ψαρικά, ενώ 6 με 7 μαγαζάκια θα διατεθούν για άλλα είδη. Θα υπάρχει και εξυπηρέτηση για μία ημέρα μόνο, Δηλαδή αν κάποιος θέλει να πωλήσει τα μανιτάρια ή τα σαλιγκάρια που μάζεψε μπόρει να πάει εκεί. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο ένας εκ των ιδιοκτήτης του Λαϊκού Παντοπωλείου, κύριος Σταύρος, ανέφερε ότι ακόμα και μία ηλικιωμένη τον προσέγγισε για να πωλήσει τα λεμόνια από τη λεμονιά που έχει στην αυλή της. «Βεβαίως και μπορεί να έρθει στο χώρο μας και δεν θα της πάρω ενοίκιο» τόνισε ο κύριος Σταύρος.

Το κόστος για να νοικιάσει κανείς μαγαζάκι στο Λαϊκό Παντοπωλείου Ύψωνα, είναι περίπου στα 8 με 15 ευρώ, ημερησίως.

Στο χώρο λειτουργεί καφεστιατόριο και παιδότοπος με τρία χαριτωμένα γαϊδουράκια και μία κατσίκα! 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top