ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Σημαντικό στοιχείο της παγκόσμιας οικονομίας πλέον οι γυναίκες

Αβέρωφ: Σημαντικό στοιχείο της παγκόσμιας οικονομίας πλέον οι γυναίκες

Στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον και στις ραγδαίες ανακατατάξεις στον κοινωνικό ιστό της χώρας, η επιχειρηματικότητα είναι βασικό συστατικό για υγιή οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι ειδικά οι γυναίκες επιχειρηματίες γίνονται πλέον σημαντικό στοιχείο της παγκόσμιας οικονομίας και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα «Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία απόψε, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι διεθνείς έρευνες αποκαλύπτουν ότι εταιρείες με περισσότερες γυναίκες έχουν καλύτερα αποτελέσματα. “Πέρα όμως από τις μελέτες και τα στατιστικά, η απλή λογική είναι ξεκάθαρη. Η ενεργοποίηση του μισού πληθυσμού, του καλά μορφωμένου μισού πληθυσμού, συνεισφέρει θετικά στην οικονομία και στην κοινωνία”.

Η ενίσχυση λοιπόν της γυναικείας επιχειρηματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική πορεία της κυπριακής οικονομίας, πρόσθεσε, και είναι απαραίτητο να αποτελεί οριζόντια στόχευση των δημοσίων πολιτικών. Άλλωστε, συνέχισε, κανένα σύγχρονο κράτος δεν μπορεί να στοχεύει σε βιώσιμη οικονομία και σε δικαιότερη κοινωνία, χωρίς την ενεργοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της.

Είναι γεγονός, είπε, ότι τα τελευταία χρόνια, γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Πάνω από όλα όμως, ανέφερε, πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα. Η όποια πολιτική, πρόσθεσε, θα βρίσκει τοίχο τις νοοτροπίες, αν μεγαλώνουμε παιδιά στα κουτιά της δικής μας προκατάληψης.

“Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Να διαλέξουν το δικό τους δρόμο. Η Κύπρος έχει ανάγκη από άξιους άνδρες και γυναίκες να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Χρέος μας να βοηθήσουμε τους νέους και ταλαντούχους, να συνεισφέρουν παρέχοντας τους τα εφόδια να δημιουργήσουν”.

Είναι δεδομένο, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα χρειάζεται την αρωγή της Πολιτείας, με ενίσχυση κοινωνικών δομών που θα διευκολύνουν τη γυναίκα-εργαζόμενη, τη γυναίκα-επιχειρηματία που είναι ταυτόχρονα σύζυγος και μητέρα, ώστε να εξαλειφθεί εντελώς η επιλογή: καριέρα ή οικογένεια. “Είναι όμως και ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε ότι η ατομική και συλλογική συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, δεν θα προσκρούει σε αγκυλώσεις, και σε στατικές και παραδοσιακές δομές σκέψης. Αλλά ούτε και σε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες προκαταλήψεις και αντιλήψεις”.

Οφείλουμε να υποστηρίξουμε, ανέφερε, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα προσφέροντας τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία που θα βοηθήσουν τις γυναίκες. Να αναδείξουμε, συνέχισε, τις αξίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μεγάλη προσπάθεια, πίσω από κάθε όνειρο που κατακτούμε με κόπους.

Ήδη, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με πρωτοβουλία του κόμματός του και με την στήριξη και άλλων πολιτικών κομμάτων, έχει ψηφιστεί από τη Βουλή πρόταση νόμου για αντιπροσώπευση τουλάχιστον κατά ένα τρίτο από κάθε φύλο στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε χώρα τη Τρίτη, 23 Απριλίου, στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top