ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαρνάβα: «Να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο η Τουρκία για λύση του Κυπριακού»

Γ. Βαρνάβα: «Να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο η Τουρκία για λύση του Κυπριακού»

Ο βουλευτής Γιώργος Βαρνάβας, σε παρέμβασή του σε σεμινάριο Μεσογειακού Διαλόγου στο Μαρόκο που συνδιοργανώνουν η Ειδική Ομάδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του NATO για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, η Υποεπιτροπή της Συνέλευσης για τις Διατλαντικές Οικονομικές Σχέσεις και το Κοινοβούλιο του Μαρόκου, κάλεσε την Τουρκία να διαδραματίσει πραγματικά εποικοδομητικό ρόλο, ώστε το κυπριακό πρόβλημα να λυθεί βάσει των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα της διένεξης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ο επικεφαλής της Αρμενικής αντιπροσωπίας Koryn Nahapetryan , σχολιάζοντας προηγούμενες τοποθετήσεις, χαρακτήρισε αδιανόητο η Τουρκία, που κατέχει τμήμα της Κύπρου, να κατακρίνει την Αρμενία για την εμπλοκή της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπίας Osman Askin Bak ισχυρίστηκε συναφώς ότι η χώρα του, ως εγγυήτρια δύναμη, είχε κάθε δικαίωμα παρέμβασης στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αποτελούν τη μόνη οδό για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κ. Βαρνάβα συμφώνησε με τον Αρμένιο Βουλευτή για την ανάγκη αλλαγής στάσης της Τουρκίας ώστε να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top