ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αγγλική Daily Star επικρίνει το Θέατρο 1 στη Λευκωσία για το έργο που ανεβάζει!

Η αγγλική Daily Star επικρίνει το Θέατρο 1 στη Λευκωσία για το έργο που ανεβάζει!

Απίστευτο κι όμως… Η αγγλική εφημερίδα Daily Star, με κυκλοφορία πάνω από 400.000 φύλλα, επικρίνει το έργο που ανεβάζει αυτή την περίοδο το Θέατρο 1 στη Λευκωσία.

«Φονικό δράμα: Βρετανοί που κάνουν διακοπές έξαλλοι με το θεατρικό έργο Myra Hindley στην Κύπρο» είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ, το οποίο κάνει λόγο (μάλλον υπερβάλλει ο συντάκτης) για κακόγουστη παραγωγή που προκαλεί αρνητικά συναισθήματα σε Βρετανούς  παραθεριστές.

Σημειώνεται πως η Μάιρα Χίντλι ήταν μια αγγλίδα κατά συρροή δολοφόνος. Μαζί με τον Ίαν Μπράντι διέπραξαν βιασμό και φόνο πέντε παιδιών τη δεκαετία του ’60. Οι δυο εραστές έκαναν ένα φονικό όργιο μέχρι που ο 17χρονος αδερφός της Χίντλι πληροφόρησε την Αστυνομία για τα εγκλήματά τους.

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό έντυπο, «ένα ανατριχιαστικό πόστερ για το έργο στο Θέατρο 1 της Λευκωσία, δείχνει μέρος της φωτογραφίας της Χίντλι που έλαβε η Αστυνομία μετά τη σύλληψή της, συνδυασμένη με το πρόσωπο της ηθοποιού (σημ. Δανάη Χρίστου) που την υποδύεται. 

Παρ΄ όλο που το έργο είναι στα ελληνικά, αυτοί που το προωθούν πωλούν εισιτήρια σε δημοφιλή ξενοδοχεία για Βρετανούς.

Ένας παραθεριστής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε: ‘Ήταν κατά κάποιον τρόπο σοκ βλέποντας μια από τις πιο διάσημες φόνισσες να παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο. Προφανώς και έχουν γίνει ταινίες με τους συγκεκριμένους φόνους στο παρελθόν, αλλά δεν περιμένεις να έρθεις αντιμέτωπος με τη συγκεκριμένη υπόθεση κατά τις διακοπές σου στο εξωτερικό. Τα εγκλήματα του Μπράντι και της Χίντλι άγγιξαν τόσες ζωές, που πιθανόν κάποιος που έχει σχέση με τα θύματα να δει αυτή τη διαφήμιση του έργου’».

Βάσει των όσων δημοσιεύονται στην Daily Star η Χίντλι και ο Μπράντι καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά το 1966. Η πρώτη πέθανε το 2002 σε ηλικία 60 ετών, ενώ ο 78χρονος Μπράντι είναι ασθενής στο  Ashworth Secure Hospital, στο Μέρσισαϊντ.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top