ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό συζήτησαν Δήμαρχος Μόρφου και Βρετανός Ύπατος Αρμοστής

Κυπριακό συζήτησαν Δήμαρχος Μόρφου και Βρετανός Ύπατος Αρμοστής

Απόψεις για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού αντάλλαξαν, σε κατ` ιδίαν συνάντησή τους, ο Δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας, και ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στη Λευκωσία, Ric Todd.

Ανακοίνωση από το Δήμο Μόρφου αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση “ο Ύπατος Αρμοστής, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε εκτενώς για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα για την παράνομη ανάπτυξη έργων που πραγματοποιούνται τώρα στην κατεχόμενη πόλη και οι οποίες υπονομεύουν σημαντικά τον διάλογο και επιχειρούν να διαγράψουν κάθε δυνατή προσπάθεια για μια λύση του Κυπριακού”.

Περαιτέρω, ο Δήμαρχος Μόρφου ενημέρωσε το Βρετανό Ύπατο Αρμοστή για τα διαβήματα που έχει ήδη κάνει ο Δήμος Μόρφου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το ποια έργα υλοποιούνται στην κατεχόμενη γη μας, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ζητήθηκαν, επίσης, διευκρινήσεις αναφορικά με τον έλεγχο που ασκείται για να διασφαλιστεί ότι τα εν λόγω έργα δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο τις περιουσίες των προσφύγων στα κατεχόμενα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μόρφου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού που παρουσιάζονται την δεδομένη στιγμή, αλλά και για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των προσφύγων και ιδιαίτερα των εκτοπισμένων κατοίκων της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Μόρφου με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστεί τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, για την πρωτοβουλία του για πραγματοποίηση της συνάντησης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top