ΥΓΕΙΑ

Μ.Σιζόπουλος: «Η υγεία δεν είναι μόνο για να αγοράζεται»

Μ.Σιζόπουλος: «Η υγεία δεν είναι μόνο για να αγοράζεται»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε την Μ.Τετάρτη (27.04) στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, με την έναρξη της νέας Βουλής.

Η ΕΔΕΚ διαβεβαιώνει ότι την έναρξη της νέας Βουλής θα επαναφέρει το θέμα της εισαγωγής του Γενικού Σχεδίου Υγείας προς συζήτηση και θα ασκήσει πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Σε σχετική δήλωση προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από επίσκεψη στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι η επίσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο είχε ένα διπλό στόχο,
«αυτές τις άγιες μέρες η ΕΔΕΚ και οι υποψήφιοί της να βρεθούμε κοντά στα παιδιά που υποφέρουν και νοσηλεύονται, να μεταφέρουμε τις ευχές μας για ό,τι καλύτερο αυτές τις ημέρες για τον καθένα μας».

Ο δεύτερος στόχος, είπε, «είναι ακριβώς η επιβεβαίωση της σταθερής και αμετάθετης θέσης της ΕΔΕΚ για την ανάγκη αναβάθμισης του τομέα της δημόσιας υγείας. Μέσα από την άμεση εισαγωγή Γενικού Σχεδίου Υγείας, την αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των νοσοκομείων με ένα σωστό περιεχόμενο και ένα σωστό τρόπο και την ίδια στιγμή τη σημαντική βελτίωση του επιπέδου της προσφερόμενης περίθαλψης στους συμπατριώτες μας, ειδικά αυτή την περίοδο όπου η οικονομική κρίση τους έχει πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η υγεία είναι ένα αγαθό το οποίο το κράτος, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, οφείλει να προσφέρει. «Η υγεία δεν είναι μόνο για να αγοράζεται, να εξαγοράζεται. Οι ευθύνες και των προηγούμενων και των σημερινών κυβερνώντων για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εισαχθεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας είναι πολύ μεγάλες».

Ανέφερε ότι η «ΕΔΕΚ έχει διαβεβαιώσει το λαό ότι από τις πρώτες της επιλογές με την έναρξη της νέας Βουλής, είναι να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση και να ασκήσει εκείνες τις πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις ούτως ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει στο πλαίσιο ενός σωστού χρονοδιαγράμματος η εφαρμογή του ΓεΣΥ με στόχο να προσφέρει ψηλού επιπέδου περίθαλψη στο λαό και τη δυνατότητα οι πολίτες να έχουν ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top