ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκαναν ΑΠΟΕΛ vs ΟΜΟΝΟΙΑ την υποβολή υποψηφιοτήτων

Έκαναν ΑΠΟΕΛ vs ΟΜΟΝΟΙΑ την υποβολή υποψηφιοτήτων

Την παράσταση θέλησαν να κλέψουν οι υποψήφιοι Βουλευτές, χρησιμοποιώντας «δυνατά» ονόματα ως υποστηρικτές τους, ιδιαίτερα από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου 

Από το διάστημα που μπήκαμε στον χορό των βουλευτικών εκλογών και ιδιαίτερα στην διάρκεια ετοιμασίας ψηφοδελτίων, τα πολιτικά κόμματα του τόπου ήθελαν να στείλουν συγκεκριμένα μηνύματα μέσω των επιλογών των υποψηφίων τους.

Ανάλογη στόχευση είχε και η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων που έλαβε χώρο στο συνεδριακό κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» την Τετάρτη (04/05). Λόγω των συνθηκών, της οικονομικής κρίσης που βιώνει ο κυπριακός λαός, τα κόμματα και οι υποψήφιοι απέφυγαν θεαματικές κινήσεις και υπερβολές του παρελθόντος, και έτσι σεμνά και ταπεινά κύλησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Οι υποψήφιοι θέλησαν να κλέψουν την παράσταση με άλλο τρόπο, με την βοήθεια που θα τους πρόσφεραν τα «μεγάλα» ονόματα και προσωπικότητες του Κυπριακού ποδοσφαίρου, που επιστράτευσαν να τους προτείνουν και να τους υποστηρίξουν.

Παρ’ όλο που το προηγούμενο διάστημα πολλοί έδειχναν πως κρατούσαν αποστάσεις και κάκιζαν συμπεριφορές που αφορούσαν το ποδόσφαιρο, μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων την Τετάρτη (04/05), τα πράγματα άλλαξαν. Η καλύτερα, επέστρεψαν στα περασμένα, στην προ Βουλευτικών εκλογών εποχή, επέστρεψαν στα κόκκινα και μπλε σωματεία.

Ακελλικοί και Συναγερμικοί να υποστηρίζονται από νυν και πρώην ποδοσφαιριστές ή στελέχη ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΠΟΕΛ, ακόμα και Σαλαμιναίοι, Αελλίστες και Ανορθωσιάτες μπήκαν στο παιχνίδι.

Ο Σωτήρης Καϊάφας για παράδειγμα υποστήριξε την υποψηφιότητα Άριστου Δαμιανού, ο Άγης Ιακωβίδης ( αντιπρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) υποστήριξε τη Στέλλα Μισιαούλη, ενώ ο Ανδρέας Κανάρης πρώην ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υποστήριξε τον Στέφανο Στεφάνου, επίσης ο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Δημήτρης Χριστοφή υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τάσου Κυρμίτση στην επαρχεία Αμμοχώστου. Οι Σαλαμιναίοι, Κυριάκος Κουρέας και Ανδρέας Μουσκάλλης στήριξαν Γιαννάκη Γαβριήλ και Σκεύη Κουκουμά αντίστοιχα. Στην ΑΕΛ τώρα, ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παλάλα υποστηρίζει Πέτρο Κλεάνθους.

Στην αντίπερα όχθη, στην πλευρά του ΔΗΣΥ τώρα, ξεχωρίζει η στήριξη του Νίκου Τορναρίτη από τον Πρόδρομο Πετρίδη, νυν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Γιάννος Ιωάννου, στηρίζει Στέλλα Κυριακίδου. Ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου ο πρώην ηγέτης της Ανόρθωσης Κίκης Κωνσταντίνου στηρίζει την υποψηφιότητα του Ευγένιου Χαμπουλλά. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top