ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Προδρόμου: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκδίδουν υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος»

Π.Προδρόμου: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκδίδουν υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος»

Αναφορά στις νέες τουρκικές προκλήσεις σχετικά με την ΑΟΖ κάνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου και απαντά στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας καθορίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα, λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφορικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Λέει ότι η θέση του ΔΗΣΥ ταυτίζεται με αυτή της Κυβέρνησης, η οποία «προασπίζεται και κατοχυρώνει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας μας». Προσθέτει ότι οι συμφωνίες με γειτονικές χώρες σέβονται και εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο «και δεν δοκιμάζουν να ασκούν πολιτική πειρατείας, όπως η Άγκυρα».

Καλεί τέλος την Τουρκία να προσχωρήσει στη διεθνή σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, διαφορετικά, όπως λέει, θα αντιμετωπίζει θέσεις αρχών και αποφάσεις όπως αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της για τις θεωρήσεις εισόδου Τούρκων υπηκόων.

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε εξάλλου ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκδίδουν κάθε μήνα 450-500 ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και καταγγελίας, με υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος. «Σήμερα μόνο υπάρχουν στο ΚΥΠΕ καμιά δεκαπενταριά» πρόσθεσε.

Όπως είπε, «οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν στις 22 του μήνα εάν προτιμούν τις καταγγελίες και τα λόγια χωρίς αντίκρισμα ή τις υπεύθυνες πολιτικές του Δημοκρατικού Συναγερμού».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top