Το ρομπότ που το καταπίνεις και μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Το ρομπότ που το καταπίνεις και μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Όποιος έχει περάσει αρκετή ώρα παρέα με ένα παιδί θα έχει παρατηρήσει ότι μια από τις αγαπημένες τους συνήθειες είναι βάζουν πράγματα στο στόμα τους και δεν κάνουν διάκριση στο τι θα είναι αυτό.

Οι μικρές στρογγυλές μπαταρίες (αυτές που χρησιμοποιούνται κυρίως στα ρολόγια) είναι μάλιστα από τα πιο συνηθισμένα που μπορεί να καταπιεί ένα παιδί χωρίς να το καταλάβει ο γονιός και αν παραμείνει στο στομάχι για καιρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα. Τέτοιου είδους προβλήματα θέλουν να λύσουν οι επιστήμονες και έχουν εφεύρει ένα νέο ρομπότ που μπορεί να απομακρύνει ότι έχουμε καταπιεί κατά λάθος χωρίς την ανάγκη της επεμβατικής χειρουργικής.

Το ρομπότ δημιουργήθηκε από ερευνητές από το MIT, το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο και είναι φτιαγμένο από αποξηραμένα έντερα χοίρου. Έρχεται μέσα σε ένα χάπι, το οποίο διαλύεται στο οξύ του στομάχου. Στη συνέχεια το ρομπότ ξεδιπλώνεται σαν ακορντεόν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Sun και κινείται ολισθούμενο. Επιπλέον διαθέτει έναν μαγνήτη που του επιτρέπει να ελέγχεται από το εξωτερικό από έναν άλλο μαγνήτη. Αυτό λοιπόν, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει τη μπαταρία ή οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό αντικείμενο έχει κολλήσει στο εσωτερικό του στομάχου. Η ερευνητική ομάδα έχει ήδη ελέγξει τη λειτουργία του ρομπότ σε ένα στομάχι από σιλικόνη που δημιούργησε, παράγοντας ακόμη και προσομοιώσεις των υγρών του στομάχου με ένα μείγμα από νερό και χυμό λεμονιού.

Η Daniela Rus, εκπρόσωπος από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του MIT ανέφερε ότι είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις μικρά ρομπότ να συνεισφέρουν τόσο πολύ στην υγειονομική περίθαλψη. Η ομάδα θα παρουσιάσει την έρευνά της στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Στοκχόλμη της Σουηδίας από 16 έως 21 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η τοποθέτηση του Προεδρικού για το βίντεο που διέρρευσε - «Εξετάζεται υπόθεση υβριδικής δραστηριότητας εναντίον της ΚΔ»

Η τοποθέτηση του Προεδρικού για το βίντεο που διέρρευσε - «Εξετάζεται υπόθεση υβριδικής δραστηριότητας εναντίον της ΚΔ»

Θέση για το βίντεο που τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έλαβε η Κυβέρνηση μέσω γραπτής δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE