Χάος στην Γαλλία – Απαγόρευσαν ακόμη και την κυκλοφορία – ΒΙΝΤΕΟ

Χάος στην Γαλλία – Απαγόρευσαν ακόμη και την κυκλοφορία – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδρά ο λαός ενάντια στο νέο ασφαλιστικό - Πέφτει η δημοτικότητα του Ολάντ.

Η Γαλλία "φλέγεται".... Εικόνες χάους κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι Γάλλοι έχουν βγει στους δρόμους εξαιτίας της νέας μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας, διότι πιστεύουν πως το κυβερνητικό σχέδιο του Μανουέλ Βαλς, διευκολύνει τις απολύσεις. Ωστόσο, η κατάσταση σε κάποιες περιοχές είναι εκτός ελέγχου λόγω επεισοδίων διαδηλωτών -αστυνομικών.
 
Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι αρχές της πόλης Ρεν ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω των πρωτοφανών επεισοδίων και των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.
 
Φωτιές, πετροπόλεμοι, καταστροφές σε δημόσια και κομματικά κτίρια, ριγμένοι κάδοι, συνθήματα στους τοίχους, καμένα αυτοκίνητα και συλλήψεις συνθέτουν το σκηνικό χάους, στο οποίο βρίσκεται η χώρα.
 
Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ βλέπει την δημοτικότητα του να πέφτει στο ναδίρ, ενώ υπάρχει κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, των λιμενεργατών, των οδηγών φορτηγών, των υπαλλήλων στα αεροδρόμια αλλά και στα διυλιστήρια.
 
Την τελευταία φορά που η Γαλλία αντιμετώπισε τόσο εκτεταμένες διαδηλώσεις ήταν το 2011, όταν τα εργατικά συνδικάτα προσπάθησαν και τελικά απέτυχαν να εξαναγκάσουν τον τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να αποσύρει νόμο που προέβλεπε την επιμήκυνση της εργασιακής ζωής, προκειμένου να πάρει ο εργαζόμενος σύνταξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE