ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κατηγορεί τον ΠτΔ για «συσκότιση»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κατηγορεί τον ΠτΔ για  «συσκότιση»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος επέκρινε και σήμερα τον ΠτΔ για συσκότιση και μυστική διπλωματία γιατί φοβάται, όπως είπε, να ενημερώσει το λαό "γιατί αυτό που διαπραγματεύονται είναι η επαναφορά του σχεδίου Ανάν".

Σε γραπτή δήλωση με αφορμή την κοινή δήλωση των δύο ηγετών με την ευκαρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις συνομιλίες, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι "το ζητούμενο δεν είναι να γίνονται δηλώσεις προθέσεων,  αλλά να υπάρχει επί της ουσίας ενημέρωση του κόσμου σε σχέση με το τι συζητείται και ποιες είναι οι συγκλίσεις αν υπάρχουν".

"Ερωτούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη: Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αισιόδοξο; Επετεύχθη πρόοδος στο Εδαφικό, στην Ασφάλεια, στις Εγγυήσεις, στο θέμα των Εποίκων, στο θέμα της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας; Πως μπορεί να είναι αισιόδοξος όταν η Τουρκία ξεκάθαρα δείχνει τις προθέσεις της για κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαξιώνει την Κυπριακή Δημοκρατία και στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;", διερωτάται ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφέρει ακόμη πως "η λανθασμένη πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία στηρίζεται θερμά από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κακή λύση, διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποθήκευση του μέλλοντος του Κυπριακού Ελληνισμού" και τον καλεί να απορρίψει την εισήγηση του κ. Ακκιντζί για σύγκληση λεγόμενης πενταμερούς διάσκεψης για το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

"Εάν παρ’ ελπίδα συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι η ταφόπλακα της Κυπριακής Δημοκρατίας", καταλήγει.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top