Ρωσία για Eurovision: «Η πολιτική νίκησε την τέχνη - Σκέψεις για μποϊκοτάζ του διαγωνισμό το 2017».

Ρωσία για Eurovision: «Η πολιτική νίκησε την τέχνη - Σκέψεις για μποϊκοτάζ του διαγωνισμό το 2017».

Την οργή της Ρωσίας προκάλεσε η νίκη της Ουκρανίας στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «1944», το οποίο αναφέρεται στον ξεριζωμό των Τατάρων της Κριμαίας στα τέλη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Πολιτική νίκη» σε βάρος του Ρώσου υποψηφίου που εθεωρείτο από το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού αλλά τελικά κατέλαβε την 3η θέση, δηλώνουν αρκετοί γερουσιαστές.

Ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς ζήτησε ακόμα και να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον διαγωνισμό του 2017, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σε ρωσικά ΜΜΕ: «Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι 1944 δεν κέρδισαν τη Eurovision, η πολιτική νίκησε την τέχνη».

«Αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως η Ουκρανία είναι η ειρήνη. Όμως κέρδισε ο πόλεμος», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

Ρωσική εφημερίδα, η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της άρθρο με τον τίτλο «Πώς οι ευρωπαϊκές επιτροπές έκλεψαν τη νίκη του Λαζάρεφ», με το οποίο ζητά την ακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού επειδή το τραγούδι της Τζαμάλα είχε «πολιτικό» περιεχόμενο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE