ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας στο ThemaOnline: «Παραμύθια τα περί συναλλαγών με άλλα κόμματα για να διεκδικήσω την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Γ. Λιλλήκας στο ThemaOnline: «Παραμύθια τα περί συναλλαγών με άλλα κόμματα για να διεκδικήσω την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην δημοσιογραφική εστία την Τρίτη 17/5, για να εκθέσει τις θέσεις του κινήματος ενώπιον του λαού αφού βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Λιλλήκας, άσκησε κριτική τόσο στην πενταετία Δημήτρη Χριστόφια, όσο και στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αλλά και όσου τους εξέλεξαν δηλαδή το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών μίλησε για τον παλαιοκομματισμό που εκφράζουν στις νοοτροπίες τα υπόλοιπα κόμματα και στην νέα πολιτική κουλτούρα που θέλει να φέρει το κίνημα του.

Η κριτική του επικεντρώθηκε τόσο στα θέματα του Κυπριακού και των συνεχιζόμενων υποχωρήσεων τα τελευταία οκτώ χρόνια αλλά και τις ευθύνες όλων των υπολοίπων κομμάτων για την οικονομική καταστροφή.

Ο κ. Λιλλήκας ερωτώμενος από το Themaonline κατά πόσο το ναυάγιο για την συνένωση του ενδιάμεσου χώρου οφείλεται στις δικές του απαιτήσεις που έθεσε στα άλλα κόμματα σε σχέση με την υποψηφιότητα του στις Προεδρικές εκλογές το 2018 απάντησε ως εξής:

«Όσο αφορά την προεδρία της Δημοκρατίας είμαστε ενάμιση χρόνιο μακριά το λαό μας και του πολίτες του ταλαιπωρούν και τους ταλανίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν τους απασχολεί ποσώς το ζήτημα των Προεδρικών εκλογών. Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε επικεντρωθεί στο πώς θα διαμορφώσουμε προτάσεις για επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα και να βοηθήσουμε την κυπριακή κοινωνία να ξεφύγει από την δυστυχία και να μπει σε τροχιά κοινωνικής ευημερίας. Αυτές, είναι οι προτεραιότητες μας. Τα υπόλοιπα περί συναλλαγών, επιτρέψτε μου να πω ότι έχω ακούσει πάρα πολλά παραμύθια. Θα ήμουν αφελής να απαιτούσα κάτι τέτοιο και μάλιστα να το ζητούσα και γραπτώς».

Αναφορικά με το αν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Βουλής δήλωσε ότι η Συμμαχία έχει επικεντρωθεί στις βουλευτικές εκλογές και το θέμα της Προεδρίας θα συζητηθεί μετά το αποτέλεσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top