Έξι αρχαίοι τάφοι ανακαλύφθηκαν γύρω από το Δημαρχείο Πάφου και την Αστυνομική Διεύθυνση

Έξι αρχαίοι τάφοι ανακαλύφθηκαν γύρω από το Δημαρχείο Πάφου και την Αστυνομική Διεύθυνση

Τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης έφεραν στο φως έξι αρχαίους τάφους.

Συνολικά έξι τάφοι έχουν έρθει στο φως τον τελευταίο μήνα, μετά και από τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται στο ιστορικό κέντρο της Πάφου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την Τετάρτη (18/05) το Τμήμα Αρχαιοτήτων να εργάζεται εντατικά για να διακριβωθεί η αρχαιολογική σπουδαιότητα των ευρημάτων ώστε να αποφασισθεί η μελλοντική αντιμετώπιση τους.

Να σημειωθεί πως οι δυο πρώτοι τάφοι έχουν αποκαλυφθεί στο έξω χώρο των κτιρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, ενώ ανήκουν στην ελληνιστική περίοδο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τα συνεργεία ανάπλασης έφεραν στην επιφάνεια άλλους δύο τάφους στην περίμετρο του Δημοτικού Μεγάρου, ενώ προ μερικών ημερών εντοπίστηκαν άλλοι δυο στην Λέσχη Ευσέβεια, απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι – Τραμπ: «Συμφωνήσαμε στο 95% του σχεδίου των 20 σημείων»

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι – Τραμπ: «Συμφωνήσαμε στο 95% του σχεδίου των 20 σημείων»

Ολοκληρώθηκε η συνομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο πολυτελές θέρετρο του Αμερικανού προέδρου, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.