ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Δεν πρέπει να ρισκάρουμε την πορεία ανάκαμψης

Αβέρωφ Νεοφύτου: Δεν πρέπει να ρισκάρουμε την πορεία ανάκαμψης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία, δήλωσε ότι από τη Δευτέρα (23/05) θα καλέσει τα κόμματα που θα αναδειχθούν από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής (22/05) να ενώσουν δυνάμεις ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να προωθηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό του κράτους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η αποχή δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο τόπος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε την πορεία ανάκαμψης που επετεύχθη από την Κυβέρνηση με τις θυσίες του λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η αντιπολίτευση αμφισβητεί στα στοιχεία της Eurostat με βάση τα οποία η Κύπρος παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης 1,7 για το 1ο τρίμηνο του 2016, για την ίδια περίοδο η ανεργία μειώθηκε στο 12,6 και θεωρείται ότι έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

Πρόσθεσε πως νιώθει ότι δεν θα πρέπει για τον όποιο λόγο να αρνούμαστε τα όσα καλά έχει επιτύχει η Κυβέρνηση και αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική είπε ότι με την εισαγωγή του ΕΕΕ στηρίχθηκαν 11.500 πολίτες που είχαν πραγματική ανάγκη ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια ενώ στο παρελθόν δίνονταν επιδόματα χωρίς έλεγχο. Ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι θεσμικές αλλαγές προχωρούν ώστε να το κράτος να εξελιχθεί σε ένα κράτος που θα μας κάνει υπερήφανους.

Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί κανείς να τον αποξενώσει από την οικογένεια του που είναι ο ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι αυτό που έπραξε και πράττει είναι να συμπεριφέρεται πραγματικά ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Δεν μπορεί κανένας να μου απαγορεύει να πω δημόσια ευχαριστώ στον Αβέρωφ Νεοφύτου για τις προσπάθειες που έκανε και τους αγώνες που έδωσε στη Βουλή, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, είπε, και συμπλήρωσε πως ήταν και παραμένει πολιτικό παιδί του Γλαύκου Κληρίδη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης πως ο Γλαύκος Κληρίδης παρέλαβε χάος και παρέδωσε κράτος, και υποσχέθηκε στον κόσμο του ΔΗΣΥ και σε ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό ότι θα “δώσουμε τη μάχη για να παραδώσουμε ένα σύγχρονο επανενωμένο κράτος. “Απομένουν μερικά 24ωρα”, συνέχισε προσθέτοντας ότι “πάντοτε στις προεκλογικές εκστρατείες έλεγε συστρατευτείτε γιατί και αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί” και δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον ΔΗΣΥ και τους πολίτες ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια 'να παραδώσουμε ένα σύγχρονο κράτος με προοπτική για τους νέους'.

 

Στην δική του ομιλία, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι την Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας  προσθέτοντας ότι αυτές οι βουλευτικές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί η Κύπρος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τίθεται το δίλημμα αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας ή θα ρισκάρουμε να γυρίσουμε πίσω. Την Κυριακή κρίνεται η σταθερή πορεία της χώρας, είπε.

 

“Πρέπει να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που έχει ξεκινήσει”, συνέχισε αναφέροντας ότι ο ο Συναγερμικός κόσμος δεν θα αφήσει την Κύπρο να γυρίσει πίσω.“Τα τρία τελευταία χρόνια έγιναν πολλά και με συλλογική προσπάθεια πετύχαμε την έξοδο από το μνημόνιο και με σύνεση ωριμότητα και την αντοχή των πολιτών ξεπεράσαμε εμπόδια, που έμοιαζαν αξεπέραστα”, συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμα ότι εμείς στο ΔΗΣΥ δεν παίζουμε το μέλλον της χώρας στα ζάρια του λαϊκισμού και δεν θυσιάζουμε τα όσα πετύχαμε στο βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών που κάποιοι επέλεξαν, αναφέροντας πως έχουμε και στρατηγική και σχέδιο, προχωρούμε και η χώρα νοικοκυρεύτηκε. Περάσαμε από την ύφεση στην ανάπτυξη”.

 

Ακολούθως αφού είπε πως το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών φέρνει τους πρώτους καρπούς και σαν καλοί νοικοκύρηδες, επιστρέφουμε στην κοινωνία τους πρώτους καρπούς του κόπου και του μόχθου των πολιτών, με προτεραιότητα τους ανέργους και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, είπε ότι αυτοί οι καρποί που επιστρέφουμε στους πολίτες δεν είναι από δανεικά, αλλά το αποτέλεσμα της οικονομικής προόδου της Κύπρου.

 

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε περαιτέρω ότι η μείωση των φορολογιών είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της οικονομίας, που σημαίνει προοπτική για τη χώρα η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι από πρωταθλητές της αύξησης της ανεργίας 'που μας κατάντησαν οι προηγούμενοι, σήμερα γινόμαστε πρωταθλητές της μείωσης σ’ ολόκληρη την Ευρώπη'.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμα ότι την Κυριακή στην κάλπη ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα στείλει ηχηρό μήνυμα και θα επιβεβαιώσει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου και απευθυνόμενος προς όσους σκέφτονται την αποχή, ή άλλες επιλογές, τους καλέστε να θυμηθούν που βρισκόταν η Κύπρος πριν τρία χρόνια και να αναλογιστούν που βρισκόμαστε σήμερα.

 

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Συναγερμού που είναι δυσαρεστημένοι, είπε ότι κατανοεί ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη πορεία μέχρι τώρα, έχουν γίνει και λάθη και τους ζήτησε να έρθουν και πάλι μαζί μας για να διορθώσουμε τα λάθη μας, αλλά και να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο που μας αξίζει.

 

Λέγοντας ακόμα ότι ο κόσμος θυμάται πού τον έφερε η προηγούμενη διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια, όπως θυμάται ότι τον κ. Χριστόφια δεν τον ψήφισε μόνο το ΑΚΕΛ, ζήτησε να μην προκαλούν υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου, ανέφερε ότι όσοι απαξιώνουν τα όσα έγιναν, απλά θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω στις πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας, που βύθισαν τη χώρα στην αβεβαιότητα και τη βαθιά οικονομική κρίση.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε επίσης ότι αυτοί που σήμερα φωνάζουν κατά της διαφθοράς, ήταν μέρος των κυβερνήσεων που εξέθρεψαν αυτό το φαινόμενο και θύμισε ότι καταγγελίες για σκάνδαλα υπήρχαν και στο παρελθόν, χωρίς διερεύνηση και αποτελέσματα λέγοντας ότι αποτέλεσμα υπήρξε για πρώτη φορά, μόνο από αυτή την Κυβέρνηση και για πρώτη φορά χτυπιέται η διαπλοκή και οδηγούνται ένοχοι στη φυλακή.

 

Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στον αγώνα για βιώσιμη και λειτουργική λύση του εθνικού μας προβλήματος, τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε και πάλι να δούμε ενωμένη την πατρίδα μας, συνέχισε και λέγοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η δύναμη σταθερής προοπτικής για την Κύπρο και κάλεσε τον κόσμο του ΔΗΣΥ να κάνουμε πράξη το όραμα μιας ελεύθερης, ενωμένης, και περήφανης πατρίδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top