ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκθεση γεγονότων για τα όσα έγιναν σε Ομόνοια και Τσίρειο Στάδιο – Ξεκαθαρίζει τη θέση της η Αστυνομία

Έκθεση γεγονότων για τα όσα έγιναν σε Ομόνοια και Τσίρειο Στάδιο – Ξεκαθαρίζει τη θέση της η Αστυνομία

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε την Παρασκευή (20/05) η Αστυνομία Κύπρου σχετικά μετά όσα έγιναν στο οίκημα της Ομόνοιας αλλά και μετά την λήξη του τελικού Κυπέλλου ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ στο Τσίρειο Στάδιο.

Από την πλευρά της η Αστυνομία ξεκαθαρίζει πως την ευθύνη για την επιτήρηση των φιλάθλων εντός του αθλητικού χώρου φέρει ο υπεύθυνος ασφαλείας με τους επιτηρητές του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στις 18/5/2016 έξω από το οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Παλλουριώτισσα και στα επεισόδια πριν τη λήξη του τελικού κυπέλου μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ που διεξήχθη στο Τσίρειο Στάδιο, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/05) σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, στην οποία έλαβαν μέρος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες που είχαν συμμετοχή στον σχεδιασμένο και στην εκτέλεση διαταγής επιχείρησης για την αστυνόμευση του τελικού κυπέλου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι πτυχές, από την αρχή μέχρι το τέλος σχετικά με την αστυνόμευση του αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ και με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας ζητήθηκε λεπτομερή έκθεση γεγονότων, τόσο για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το σύνδεσμο φιλάθλων ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όσο και για τα επεισόδια στο Τσίρειο Στάδιο.

Επιπρόσθετα έχοντας υπόψη τα διάφορα σχόλια και τοποθετήσεις στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλου και για τις ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι φορείς, σύμφωνα με το νόμο για την πρόληψη και την καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1.Την ευθύνη για την επιτήρηση των φιλάθλων εντός του αθλητικού χώρου φέρει ο υπεύθυνος ασφαλείας με τους επιτηρητές του. Η Αστυνομία κατά τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων βρίσκεται εξωτερικά των αθλητικών χώρων για την ομαλή προσέλευση και αναχώρηση των φιλάθλων. Η Αστυνομία επεμβαίνει εντός του αθλητικού χώρου όταν ζητηθεί και κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο ασφαλείας ή όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

2.Όσο αφορά την είσοδο των φιλάθλων πριν τη λήξη του τελικού κυπέλου ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ, από τις εισόδους των κερκίδων προς τον αθλητικό χώρο, διευκρινίζεται ότι: Στις 8/7/2015 η Αστυνομία απέστειλε επιστολή προς τις Αρχές του Τσιρείου Σταδίου στην οποία μεταξύ άλλων γινόταν εισήγηση όπως οι έξοδοι κινδύνου που υπάρχουν μπροστά από τις κερκίδες, καταργηθούν, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση. Για την συγκεκριμένη εισήγηση υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

3.Στη σύσκεψη ασφαλείας που προηγήθηκε του τελικού κυπέλου ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ, για τα μέτρα ασφάλειας, ζητήθηκε εκ νέου από την Αστυνομία η κατάργηση των πιο πάνω εξόδων κινδύνου, χωρίς όμως οι Αρχές του σταδίου να υιοθετήσουν τη θέση της Αστυνομίας.

4.Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για αποτροπή επεισοδίων, με γνώμονα την ασφάλεια των φιλάθλων και μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά διεξαγωγή του περσινού τελικού κυπέλου μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, στο στάδιο ΓΣΖ, η Αστυνομία απέστειλε επιστολή στις 5/6/2015 προς την ΚΟΠ, στην οποία μεταξύ άλλων, εισηγείτο για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα του τελικού κυπέλου, αυτός θα πρέπει να γίνεται μόνο στο στάδιο ΓΣΠ.

Καταληκτικά τονίζεται, ότι η Αστυνομία στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς για την πρόληψη και την καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top