ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτες αντιδράσεις κομμάτων μετά τα αποτελέσματα των exit polls

Πρώτες αντιδράσεις κομμάτων μετά τα αποτελέσματα των exit polls

Τα επιτελεία των κομμάτων παρακολουθούν τα πρώτα αποτελέσματα μέσω exit polls

Ο ΔΗΣΥ παρακολουθεί τα αποτελέσματα των exit polls, λαμβάνοντάς τα υπόψη ως ένα άλλο εργαλείο των εκλογικών αναμετρήσεων, ανακοινώθηκε προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονται στην Πινδάρου, από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές και την ανακοίνωση των exit polls.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου θα προβεί σε δηλώσεις όταν θα υπάρχουν ποσοστά βάσει καταμέτρησης.

«Τα exit polls παρακολουθούνται και λαμβάνονται υπόψη ως ένα άλλο εργαλείο των εκλογικών αναμετρήσεων. Ο Πρόεδρος του κόμματος θα προβεί σε δηλώσεις όταν θα υπάρχουν ποσοστά βάσει καταμέτρησης», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΔΗΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ βρίσκεται στο γραφείο του με στενούς συνεργάτες του και αξιολογεί τα αποτελέσματα.

Τη ροή της επίσημης καταμέτρησης των ψήφων αναμένουν στο ΑΚΕΛ, έχοντας τις δικές τους εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα, για να προβούν σε δηλώσεις.

Στέλεχος του ΑΚΕΛ ανέφερε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ότι τα exit polls αποτελούν ένα εργαλείο, αλλά η επίσημη καταμέτρηση είναι αυτή που θα δείξει το τελικό αποτέλεσμα. Επίσημες δηλώσεις προς το παρόν δεν αναμένονται.

Εντός των στόχων που έθεσε το ΔΗΚΟ είναι τα αποτελέσματα των exit polls, σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία.

Ωστόσο, το κόμμα θεωρεί ότι πρέπει να αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα δεδομένης της μεγάλης αποχής.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο επιτελείο της Συμμαχίας Πολιτών, αναφορικά με το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Η προσδοκία που εκφράζεται εδώ στα γραφεία του Κινήματος, είναι ότι το ποσοστό που επιφυλάσσει η κάλπη για τη Συμμαχία Πολιτών θα κυμαίνεται γύρω στο 7,2%.

Την ίδια ώρα, προβληματίζει το μεγάλο ποσοστό της αποχής.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας αναμένεται στα γραφεία του Κινήματος γύρω στις 730μμ – 800μμ, ενώ δήλωση από πλευράς του δεν θα πρέπει να αναμένεται προτού ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Στα γραφεία του κόμματος έφθασε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του και στατιστικολόγο μελετά τη ροή των αποτελεσμάτων.

Στο κόμμα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ωστόσο η ΕΔΕΚ δεν επιθυμεί να προβεί αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε εκτίμηση του αποτελέσματος μετά την ανακοίνωση και των exit polls, αφού θεωρείται ότι το εύρος των αποτελεσμάτων είναι πολύ μεγάλο για να είναι ενδεικτικό.

Η όποια επίσημη δήλωση εκ μέρους της ΕΔΕΚ δεν αναμένεται, τουλάχιστον πριν από την καταμέτρηση του 50% των ψήφων.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στο ΔΗΚΟ από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της εκλογικής κάλπης.

Στέλεχος του κόμματος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι το ΔΗΚΟ δεν θα έχει πλέον ρυθμιστικό, αλλά αποφασιστικό ρόλο στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δηλώσεις από τον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο αναμένονται αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί ο αριθμός των εδρών που θα λάβει το κόμμα.

To κείμενο ανανεώνεται.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top