ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 2 Ιουνίου εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της Βουλής

Στις 2 Ιουνίου εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της Βουλής

Στις 2 Ιουνίου οι Βουλευτές που ανέδειξε η εκλογική διαδικασία της 22ας Μαΐου θα δώσουν τη προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαβεβαίωση, θα συσταθούν σε σώμα και θα επιλέξουν το νέο Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος.

Οπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ από τη Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Βασιλική Αναστασιάδου οι Υπηρεσίες της Βουλής προετοιμάζονται ώστε υποδεχτούν τους Αντιπροσώπους που ανέδειξε ο κυπριακός λαός με τους αυξημένους κομματικούς σχηματισμούς.

Οσον αφορά την ανάδειξη του Προέδρου του νομοθετικού σώματος θα διεξαχθεί ψηφοφορία εφόσον υπάρξει πέραν του ενός υποψηφίων. Σε περίπτωση που η εκλογή δεν καταστεί δυνατή με απλή πλειοψηφία τότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του 1985 που διαλαμβάνει διαδικασία τριών σταδίων. Το τελευταίο στάδιο είναι η εκλογή Προέδρου της Βουλής με σχετική πλειοψηφία.

Οπως ανέφερε η κ. Αναστασιάδου αναμένεται ότι πριν τη 2α Ιουνίου θα είναι έτοιμη η νέα είσοδος της Βουλής στην οποία γίνονται έργα και υποδομές για νέα μέτρα ασφάλειας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top