ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προφίλ των δύο εκλεγέντων του ΕΛΑΜ

Το προφίλ των δύο εκλεγέντων του ΕΛΑΜ

Για πρώτη φορά στη Βουλή των αντιπροσώπων το ΕΛΑΜ. Με ποσοστό 3,71% κατάφερε να πιάσει 2 έδρες. Οι δύο που κατόρθωσαν να πάρουν τις έδρες είναι ο Χρίστος Χρίστου και ο Λίνος Παπαγιάννης. Πιο κάτω ΤοΤhemaOnline σας παρουσιάζει τα προφίλ τους.

Χρίστος Χρίστου – Επαρχία Λευκωσίας (Αρχηγός Κόμματος)

Γεννήθηκε στις 19/10/1980 και κατάγεται από το Πολιτικό, χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Είναι πρόεδρος και ιδρυτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ).

Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας, συγκεκριμένα στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας. Εργαζόταν ως ακτινολόγος και ακτινοθεραπευτής στο Γενικό Νοσοκομείο.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά ήταν έντονο από τα νεανικά του χρόνια και δεν του επέτρεψε να μείνει αμέτοχος στα διάφορα πολιτικά τεκταινόμενα. Το 2004 συμμετείχε σε κινητοποιήσεις για απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο καταδίκης του ψευδοκράτους και ανάδειξης του κυπριακού προβλήματος στην Ευρωβουλή.

Λίνος Παπαγιάννης – Επαρχία Αμμοχώστου (1313 ψήφους)

Γεννήθηκε στις 27/8/1988 και κατάγεται από το Παραλίμνι. Ο πατέρας του Γιώργος κατάγεται από την Αμμόχωστο και η μητέρα του Άντρη από το Παραλίμνι.

Κατά τη θητεία του στο στρατό υπηρέτησε τις δυνάμεις του Μηχανοκίνητου Πεζικού ως λοχίας. Είναι απόφοιτος του Manchester Metropolitan University και είναι κάτοχος πτυχίων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Λογιστική. Είναι διευθυντής ιδιωτικής επιχείρησης στον Πρωταρά.

Τα 2014 αρραβωνιάστηκε τη Μαρκέλλα Παπέττα, με την οποία συζούν. Ασχολείται με τον αθλητισμό, το κυνήγι και το ψάρεμα. Λόγω της αγάπης του για το κυνήγι κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω του Ευρωβουλευτή Κ. Επιτήδειου εκπροσωπώντας το ΕΛΑΜ, για τη θήρευση αμπελοπουλιών και για τα υπερβολικά υψηλά πρόστιμα με τα οποία τιμωρούνται οι κυνηγοί.

Είναι μέλος του κινήματος «Αμμόχωστος διεκδικώ» και συμμετείχε σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια για το Κυπριακό, την οικονομία και τον τουρισμό.

Από τα αρχικά στάδια ίδρυσης του ΕΛΑΜ εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top