Την πορεία των συνομιλιών αξιολόγησαν ΓΓ ΟΗΕ - Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη

Την πορεία των συνομιλιών αξιολόγησαν ΓΓ ΟΗΕ - Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, (023/5) στην Κωνσταντινούπολή, στις 22.00 τοπική ώρα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ακιντζί, κατά τη συνάντηση αξιολογήθηκε η τελευταία διαδικασία στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό και οι επόμενοι επτά μήνες.

Τον Τ/κ ηγέτη συνόδευε ο διευθυντής του γραφείου του Τζενκ Γκιουρτσάγ.

Ο Τ/κ ηγέτης έφτασε χθες αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ως προσκεκλημένος του Τούρκο Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παρακάθησε στο δείπνο που έδωσε προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε.

Ο Μουσταφά Ακιντζί θα επιστρέψει σήμερα στα κατεχόμενα με το ειδικό αεροσκάφος που τον μετέφερε χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οριστικοποίηση ψηφοδελτίου ΔΗΣΥ Λεμεσού – Εσωκομματικά μηνύματα και πολιτικές ισορροπίες ενόψει 2026

Οριστικοποίηση ψηφοδελτίου ΔΗΣΥ Λεμεσού – Εσωκομματικά μηνύματα και πολιτικές ισορροπίες ενόψει 2026

Η ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας στον Δημοκρατικό Συναγερμό για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της Λεμεσού σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς τις βουλευτικές εκλογές του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE