ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ανοίγει» φάκελος του 2011 για το Ολυμπιακός - Δόξα - Δηλώσεις από Μπονιφάτσιο – Τοποθέτηση «Καραβίδα»

«Ανοίγει» φάκελος του 2011 για το Ολυμπιακός - Δόξα -  Δηλώσεις από Μπονιφάτσιο – Τοποθέτηση «Καραβίδα»

Ανοίγει πάλι τον φάκελο με τον ποδοσφαιρικό αγώνα του 2011 το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας, Μάρκο Μπονιφάτσιο, δήλωσε σε πορτογαλική ιστοσελίδα ότι υπήρξε χειραγώγηση στον αγώνα της τότε ομάδας του με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στις 07/12/2011 για το Κύπελλο.

Είπε συγκεκριμένα ότι ο πρόεδρος της Δόξας μπήκε στα αποδυτήρια και είπε στους ποδοσφαιριστές πως πρέπει να χάσουν. Σημειώνεται  ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Δόξα κέρδιζε με 2-0 και τελικά έχασε με 3-2!

Αν και ο Μπονιφάσιο αναίρεσε την Δευτέρα (23/05), λέγοντας πως ο δημοσιογράφος δεν είχε καταλάβει τι του έλεγε (ο ποδοσφαιριστής ισχυρίστηκε ότι μιλούσε για βιώματα άλλων ποδοσφαιριστών), εντούτοις οι αρχές κινητοποιήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, το ΤΑΕ  θα ανοίξει πάλι τον φάκελο της εν λόγω υπόθεσης, καλώντας τον παίκτη να καταθέσει.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThemaOnline, πολύ πιθανόν να κληθούν ξανά για κατάθεση εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ο «Καραβίδας» παρέπεμψε στον τότε πρόεδρο
Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον νυν πρόεδρο και τότε παράγοντα της Δόξας Κατωκοπιάς, Κώστα Χριστοδούλου («Καραβίδας»)  για να του ζητήσει τοποθέτηση επί του θέματος. Μας παρέπεμψε ωστόσο στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, Πάμπο Αργυρού, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της διοίκησης κατά την επίμαχη χρονική περίοδο. Ο Κώστας Χριστοδούλου ανέφερε ότι δεν έχει να δηλώσει τίποτα άλλο για το θέμα. Ο ίδιος ο Αργυρού σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., βέβαια, αρνήθηκε ότι είχε «κατέβει» στα αποδυτήρια.

Ποικίλα σχόλια
Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κύπρου και είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια από φίλους του αθλήματος στην Κύπρο. Η Δόξα είχε προηγηθεί με 2-0, με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας να ανατρέπει το σκορ στο β΄ μέρος και να κερδίζει με 3-2. Όσοι δηλαδή στοιχημάτιζαν σε νίκη του Ολυμπιακού κατά το ημίχρονο «φορτώθηκαν» με χρήματα.

Τι έλεγε η UEFA και η ΚΟΠ
Η εν λόγω αναμέτρηση είχε συμπεριληφθεί σε κόκκινο φάκελο. Το είχε ανακοινώσει στις 19 Δεκεμβρίου του 2011 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Κουτσοκούμνης. Σε ανακοίνωση της ΚΟΠ αναφέρονταν τα ακόλουθα: «Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρέλαβε σήμερα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον υπεύθυνο της ΟΥΕΦΑ για την στοιχηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι: 1. Ο αγώνας Ολυμπιακός - Δόξα Κατωκοπιάς  που διεξήχθη στις 7/12/2011 μέσα στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Κυπέλλου, παρουσιάζει, ασυνήθιστη στοιχηματική δραστηριότητα και σύμφωνα με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί η ΟΥΕΦΑ κατατάσσεται στην κατηγορία κόκκινος με πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχει στηθεί».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top