ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοποθέτηση Καδή και Κουρσουμπά για το περιστατικό βίας σε σχολείο της Λεμεσού

Τοποθέτηση Καδή και Κουρσουμπά για το περιστατικό βίας σε σχολείο της Λεμεσού

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διερευνά όλα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά το περιστατικό βίας σε σχολείο της Επαρχίας Λεμεσού, δήλωσε σήμερα ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Κώστας Καδής.

Σε ερώτηση που βρίσκεται το θέμα της διερεύνησης περιστατικού βίας σε σχολείο της Λεμεσού, ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με διακριτικότητα, με υπευθυνότητα, και όσο γίνεται μακριά από τα ΜΜΕ, διερευνά όλα τα δεδομένα που έχουν σχέση με το περιστατικό «που φαίνεται ότι δεν είναι ταυτόσημα με αυτά που έχουν δημοσιευτεί στα ΜΜΕ».

«Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, απλά διερευνούμε όλα τα δεδομένα και αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω κάθε ενδιαφερόμενο είναι ότι τόσο το σχολείο όσο και οι εμπλεκόμενοι μαθητές έχουν όλη την στήριξη που χρειάζεται, επιστημονική, τεχνοκρατική, υπεύθυνη στήριξη για να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πρόβλημα που προέκυψε στο σχολείο. Θα παρακολουθούμε στενά το πως εξελίσσεται το συγκεκριμένο περιστατικό. Προσωπικά θα μεταβώ στο σχολείο αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να συζητήσω με όλους τους εμπλεκόμενους το πως προχωρά η διαχείριση για να διασφαλίσουμε ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα εξελιχθούν όσο το δυνατό πιο ομαλά», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καδής είπε ότι η ενημέρωση που είχε από τον Επαρχιακό Επιθεωρητή του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι η κατάσταση έχει εκτονωθεί και το σχολείο έχει επιστρέψει στην ομαλότητα.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ σχετικά με το περιστατικό βίας σε σχολείο της Λεμεσού είπε ότι οποιαδήποτε περίπτωση βίας σε παιδί πρέπει να τυγχάνει μηδενικής ανοχής.

«Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτω από διερεύνηση. Διερευνάται από το Υπουργείο Παιδείας και εμείς έχουμε ανοίξει, καθηκόντως σαν ελεγκτικός μηχανισμός, διερεύνηση. Εκείνο που προέχει, βέβαια, είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στο συγκεκριμένο παιδί και σε όλα τα παιδιά στο σχολείο να μπορούν να είναι στο σχολείο με ένα αίσθημα ασφάλειας, να νοιώθουν χαρά γιατί είναι στο σχολείο, να ξυπνούν το πρωί και να θέλουν να πάνε σχολείο. Αυτό είναι το ζητούμενο», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η σχολική μονάδα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες που υπάρχουν και δομές του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει μαζί να βρουν τρόπους να διαχειριστούν την συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να επέλθει αυτή η κατάσταση.

«Αυτό το παιδί και όλα τα παιδιά και ο φερόμενος ως θύτης αλλά και όλα τα παιδιά να νοιώθουν ασφάλεια και χαρά να είναι στο χώρο του σχολείου. Θεωρώ, κατά την άποψη μου, ότι όλη αυτή η δημοσιότητα που δόθηκε και εξακολουθεί να δίνεται δεν εξυπηρετεί αυτό που είναι το ζητούμενο και θα ήταν καλύτερα να αφεθούν όλοι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να μπορέσουν να επαναφέρουν μια ομαλή κατάσταση για το παιδί και για όλα τα παιδιά. Οτιδήποτε άλλο γίνεται, στοχοποιεί το συγκεκριμένο σχολείο, το παιδί που είναι θύμα, τον φερόμενο ως θύτη που είναι παιδί και όλα τα άλλα παιδιά. Πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι διεργασίες ώστε εκεί που υπάρχει λάθος, το παιδί ή τα παιδιά που εμπλέκονται να αντιληφθούν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε μια κοινωνία, σε ένα σχολείο που λειτουργεί δημοκρατικά, να υπάρξουν συνέπειες αν βρεθεί από έρευνα ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες, οι οποίες να είναι στα πλαίσια των παιδαγωγικών μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται», πρόσθεσε.

Η κ. Κουρσουμπά είπε ότι το να εξακολουθεί να είναι στο προσκήνιο και κάτω από τα φώτα της δημοσιότητος αυτό το θέμα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον κανενός παιδιού.

«Και το ζητούμενο είναι η διασφάλιση του συμφέροντος του συγκεκριμένο παιδιού αλλά και όλων των παιδιών του σχολείου», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top