LIKE ONLINE

Το διαδίκτυο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας; - Τι λέει έρευνα

Το διαδίκτυο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας; - Τι λέει έρευνα

Η παγκόσμια διαδικτυακή κάλυψη θα ήταν δυνατό να βοηθήσει το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού να ξεφύγει από την απόλυτη φτώχεια.

Μπορεί να προσθέσει $6,7 τρις στην παγκόσμια οικονομική παραγωγή, σύμφωνα με νέα έρευνα της «Strategy&», του οργανισμού συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής της PwC.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της PwC «η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Facebook, μελέτησε συνολικά 120 χώρες σε διάστημα δέκα ετών και περιγράφει πώς ενδέχεται να διαφοροποιηθεί το διαδίκτυο καθώς αποκτούν πρόσβαση όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες αγορές ενώ εξετάζει και τρόπους εξάλειψης των εμποδίων πρόσβασης».

Προσθέτει ότι «σύμφωνα με την έκθεση `Connecting the World`, η παγκόσμια διαδικτυακή κάλυψη θα δημιουργούσε, στα επόμενα πέντε χρόνια, τεράστια οφέλη για τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις επιχειρήσεις, όπως, βελτιωμένες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους και πρόσθετη παγκόσμια οικονομική παραγωγή ύψους US$6,7 τρις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι κυβερνήσεις που προσφέρουν περιεχόμενο στους τομείς της εκπαίδευσης, των κοινωνικών υπηρεσιών ή των επιχειρηματικών ευκαιριών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνητρα για διαδικτυακή πρόσβαση σε ακόμη 200 εκατομμύρια ανθρώπους».

Επίσης, «η επιχορηγημένη πρόσβαση, από οργανισμούς ή συνδρομητές, π.χ. από εκπαιδευτικά κέντρα, θα προσέλκυε στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα ακόμη 500 εκατομμύρια ανθρώπους».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top