ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η θέση της ΚΤ για την απόφαση του Διοικητικό Δικαστηρίου για ανάκληση της άδειας της FBME

Η θέση της ΚΤ για την απόφαση του Διοικητικό Δικαστηρίου για ανάκληση της άδειας της FBME

Mε απόφαση που εξέδωσε στις 19/05/2016, το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε τη μονομερή αίτηση που υποβλήθηκε στις 22/12/2015 από την FBME Bank Ltd (FBME) για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο να αναστέλλεται η εφαρμογή της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ημερομηνίας 21/12/2015 για ανάκληση της άδειας που είχε χορηγηθεί στην FBME για λειτουργία υποκαταστήματος στην Κύπρο.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή της δήλωση, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αλίκη Στυλιανού σχολιάζοντας την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σε σχέση με την ανάκληση της άδειας της FBME Bank Ltd της Τανζανίας για λειτουργία υποκαταστήματος στην Κύπρο.

Η κα. Στυλιανού σημειώνει ότι τo Δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει ότι “η FBME απέτυχε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της για αναστολή της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου”, ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι, “για σκοπούς εξέτασης της μονομερούς αίτησης, η Κεντρική Τράπεζα εύλογα κατέληξε στην απόφασή της για ανάκληση της άδειας της FBME”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top