ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Ασ'τη δουλειά πάνω μου τζιαι θα το κανονίσω» - Τον καθησύχαζε ο Λουρουτζιάτης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Ασ'τη δουλειά πάνω μου τζιαι θα το κανονίσω» - Τον καθησύχαζε ο Λουρουτζιάτης

Στο δικαστήριο Λάρνακας, ακούστηκαν ατάκες που προκαλούν αίσθηση, «ασ'τη δουλειά κοντά μου», «μη το σκέφτεσαι..θα σε κανονίσω», φαίνεται να είπε ο Λευτέρης Εμπεδοκλής στον παραπονούμενο.

Ο Δημοτικός γραμματέας Λάρνακας, είχε καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου, ότι χρηματίστηκε με 35 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» παρανομίες στο κέντρο Μακού, στην περιοχή Μακένζι που ανήκε στον εν λόγω επιχειρηματία. Αντί όμως να διευθετηθεί το θέμα, ο κ. Χρυσοστόμου, πήρε κλήση για να λογοδοτήσει στο δικαστήριο σχετικά με αυτές τις παρανομίες.

Εναντίον του Εμπεδοκλή εξετάζονται αδικήματα, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχο του Δημοσίου, δεκασμού, κλοπής, δωροληψίας και απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ εναντίον του διερευνώνται κατηγορίες σχετικές με τον νόμο περί διαφθοράς, σύμφωνα με τα όσα ανάφερε στο Επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας ο αρχιλοχίας του ΤΑΕ Λάρνακας, Μενέλαος Αντωνίου.

Η καταγγελία εναντίων του Δημοτικού γραμματέα Λάρνακας, έγινε σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», στις 23 Μαΐου 2016.

Σε οκταήμερη κράτηση τέθηκε από τη Πέμπτη (27/5), βάσει δικαστικού διατάγματος ο δημοτικός γραμματέας Λάρνακας, Λευτέρης Εμπεδοκλής.​

Ο συνήγορος του Εμπεδοκλή έφερα ένσταση στην κράτηση του πελάτη του και αντεξέτασε τον μάρτυρα της αστυνομίας.

Ο Θεοδόσης Χρυσοστόμου, αγόρασε το κέντρο Μακού και το ενοικίαζε σε άλλα πρόσωπα αφού ο ίδιος ήταν μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, έγιναν κάποιες προσθήκες-επεκτάσεις κατά το 2015.

Ο επιχειρηματίας κατάγγειλε ότι, ο ίδιος μετέβη στο γραφείο του Λευτέρη Εμπεδοκλή για να διευθετήσει το θέμα τον «παράνομων» ενεργειών και ο δημοτικός γραμματέας του ζήτησε 35 χιλιάδες ευρώ για να νομιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, στη πρώτη συνάντηση που είχε γίνει στο Δημαρχείο Λάρνακας για το ίδιο ζήτημα, ο τότε Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, είχε εκφράσει την άποψη ότι με ένα πρόστιμο 15 χιλιάδες ευρώ θα μπορούσαν να νομιμοποιηθούν οι επεκτάσεις.

Ο κ. Χρυσοστόμου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Πολίτη», έκανε ανάληψη από τον λογαριασμό του, 35 χιλιάδων ευρώ στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. Ο ίδιος παρουσίασε αντίγραφο της κατάστασης του τραπεζικού του λογαριασμού που παρουσίαζε την ανάληψη, στην Αστυνομία.

Όπως κατάγγειλε ο επιχειρηματίας στην Αστυνομία, όταν παραδόθηκε το ποσό στον Εμπεδοκλή (στο γραφείο του υπόπτου), αυτός του απάντησε «ασ’ τη δουλεία κοντά μου τζαι θα τα κανονίσω».

Ο ύποπτος δεν εξέδωσε οποιαδήποτε επίσημη απόδειξη του Δήμου Λάρνακας για την παραλαβή χρημάτων, αλλά ούτε υπόγραψε οποιαδήποτε αίτηση για να την υποβάλει με τα απαραίτητα έγγραφα για να νομιμοποιηθούν οι «παρανομίες».

Πριν τρεις βδομάδες, ο επιχειρηματίας ενώ βρισκόταν στην Αγγλία, ενημερώθηκε από τους ενοικιαστές του κέντρου ότι έλαβαν κλήση από το δικαστήριο σε σχέση με το όλο θέμα. Ο ίδιος επέστρεψε εσπευσμένα στην Κύπρο και συνάντησε μαζί με το φίλο του, τον ύποπτο στο γραφείο του υπόπτου.

Ο ύποπτος ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου, του έκλεισε το μάτι και του είπε, «μην το σκέφτεσαι, τα χαρτιά θα έρτουν σε μένα τζαι να το κανονίσω».

Τελικά ο επιχειρηματίας, δεν πείσθηκε και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία στις 23 Μαΐου.

Ο εξεταστής της υπόθεσης κατέθεσε ότι, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οποιαδήποτε αίτηση που να υπογράφτηκε από τον εν λόγω επιχειρηματία, αλλά ούτε κατατέθηκαν και σχετικά έγγραφα.

Υπάρχουν όμως σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο ύποπτος γνώριζε ότι η υπόθεση θα έφτανε στα δικαστήρια.

Η Αστυνομία διερεύνησε το γραφείο του υπόπτου αλλά και του Δημάρχου, όπου και παραλήφθηκαν πολλά έγγραφα ως τεκμήρια, τα οποία θα αξιολογηθούν.

Ο αρχιλοχίας Αντωνίου ανάφερε στο δικαστήριο υπολείπετε μεγάλο ανακριτικό έργο, θα ληφθούν 40 καταθέσεις.

Ο Εμπεδοκλής εκτελούσε καθήκοντα δημοτικού γραμματέα στο Δήμο Λάρνακας από το 2006. Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στο θέμα και υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας έκανε λάθος. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Διαμαρτύρονται σήμερα για την υπόθεση Θανάση - «Ζητούμε… διεκδικούμε… επιμένουμε και απαιτούμε διαφάνεια»

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Ήρθαν για διακοπές στην Κύπρο και έζησαν τον απόλυτο τρόμο - Μπούκαραν στο διαμέρισμα προτάσσοντας πιστόλια και τους ζήτησαν χρήματα

Σύννεφα και βροχές στο «μενού» του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»



Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλιν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, το απόγευμα παρά την κοινότητα Παραμάλι, απειλώντας κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top