ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: «Η αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν υπερβολική και είχε σκοπό να πλήξει τις συνομιλίες»

Κατεχόμενα: «Η αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν υπερβολική και είχε σκοπό να πλήξει τις συνομιλίες»

Συντεχνίες και άλλες οργανώσεις, αντιδρώντας για την κρίση των συνομιλιών, εξέδωσαν χθες Πέμπτη (27/5) ανακοινώσεις για την κρίση που έχει προκύψει με αφορμή τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων» υπαλλήλων (Kamu-Sen), Μεχμέτ Οζκαρντάς χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι σκοπός είναι να πληγούν οι συνομιλίες.  

Η αντίδραση αυτή, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες με ειλικρίνεια για εξεύρεση λύσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διακοπούν οι απευθείας συνομιλίες.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS), Αχμέτ Καπτάν εξέφρασε την άποψη ότι η αντίδραση οφείλεται στο εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, καλώντας τις δύο πλευρές όπως συμπεριφέρονται πιο ήρεμα και καταβάλουν προσπάθειες για μία Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρο.

Ο ακτιβιστής της τ/κ πρωτοβουλίας Αμμόχωστος, Οκάν Νταγλί ανέφερε ότι οι κρίσεις συμβάλλουν στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπέζι των συνομιλιών, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι οι όποιες κρίσεις να επιλύονται. Τόνισε επίσης την ανάγκη για απτά βήματα τα οποία θα επισπεύσουν την επίλυση του Κυπριακού.

Ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Αρμαγάν Τζιαντάν, ο οποίος από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι κατά τις εκεί επαφές του σχεδόν όλοι χαρακτηρίζουν υπερβολική την αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει η επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών και η εξεύρεση λύσης εντός του 2016.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top